Zorglocatie De Riethorst ligt in het sfeervolle historische centrum van Geertruidenberg. Vanwege nieuwbouw heeft het verpleeghuis in april 2017 tijdelijk zijn intrek genomen in een gedeelte van zorglocatie Buurstede in Oosterhout. De verwachting is dat de nieuwbouw van De Riethorst rond de zomervakantie van 2020 wordt opgeleverd en dat de klanten dan weer kunnen terugkeren naar Geertruidenberg.

Specialistische zorg

De Riethorst biedt zorg aan klanten met voornamelijk lichamelijke problemen en aan mensen die door afname van hun geheugenfuncties gedesoriënteerd of dementerend zijn. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen, komen mogelijk in aanmerking voor opname in De Riethorst. We bieden verzorging, verpleging en gespecialiseerde psychogeriatrische zorg (voor mensen met dementie). Er zijn mogelijkheden voor tijdelijke opnames en crisisopvang.

Vier afdelingen

De Riethorst heeft vier afdelingen: Het Nonnetje en De Rietgans (begane grond), De Harlekijn (eerste etage) en De Brilduiker (tweede etage). De afdeling Rietgans richt zich op zorg en begeleiding van mensen met een combinatie van lichamelijke klachten, psychische problemen en/of gedragsproblemen. We creëren vanuit de inzichten van ‘omgevingszorg’ een zo gunstig mogelijke omgeving waar mensen met psychische en/of gedragsproblemen beter kunnen functioneren. De afdelingen Nonnetje en De Brilduiker zijn een beschermde omgeving waar mensen met dementie verblijven. De kleinschaligheid zorgt voor persoonlijk en intens contact tussen medewerker en bewoner. Afdeling Harlekijn biedt plaats aan mensen met tweezorg of psychogeriatrische problemen (dementie).

Een eigen appartement

In Buurstede (Oosterhout) heeft iedereen de beschikking over een eenpersoonsappartement met eigen sanitair. Ook de nieuwbouw in Geertruidenberg wordt zo ingericht. Zorglocatie Buurstede beschikt over goede voorzieningen, waaronder een fraaie binnentuin, grote recreatiezaal en mooie huiskamers. In ‘belevingshoeken’ worden bewoners geprikkeld door geluiden, beelden, licht of rust. De geplande nieuwbouw van De Riethorst zal veel comfort bieden en uiteraard aan alle eisen van deze tijd voldoen.

Palliatieve zorg

We bieden hoogwaardige palliatieve zorg aan klanten die ongeneeslijk ziek zijn en die nog een beperkt aantal maanden te leven hebben. Palliatieve zorg is iedere vorm van zorg die erop gericht is om iemand met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bieden. We besteden aandacht aan de lichamelijke klachten en de psychische, sociale en/of geestelijke problemen die zich voordoen bij een klant en/of zijn naasten.

Dagbesteding

Dagbesteding overdag wordt nog steeds in Geertruidenberg aangeboden. Dit is bedoeld voor mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen. Zo kunt u er een of meerdere dagen tussenuit en het geeft uw partner of mantelzorger(s) wat lucht. We bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijkse leven. U werkt aan het behouden en versterken van uw zelfredzaamheid. Denk aan activiteiten zoals geheugentraining of ‘Meer bewegen voor ouderen’ en creatief bezig zijn. Daarnaast kan het prettig zijn om met meerdere mensen samen te zijn, zodat u niet elke dag alleen hoeft te zijn.

Film ‘Dementie in beeld’

Deze film brengt het kleinschalig wonen en werken op afdeling De Leilinde in beeld. Bekijk dit bijzondere verhaal:

 

Wegwijs

De Wegwijs is een overzichtelijk, klantvriendelijk informatiemagazine waar bewoners en revalidatieklanten op terug kunnen vallen en dat hen voorbereid op de zorg bij ons. Met o.a. rubrieken als ‘Uw zorgappartement’, ‘Praktische zaken en faciliteiten’, ‘Kleding wassen’ en ‘Activiteiten’. Ook voor familieleden en bekenden is de Wegwijs een nuttige informatiebron.

Wegwijs

Meer informatie?

Meer informatie vindt u in de brochure. Wilt u een gedrukte brochure ontvangen of meer informatie over De Riethorst? Neem telefonisch of via e-mail contact op met Bureau zorgadvies.

Locatiebrochure De Riethorst

Adres
Zorglocatie De Riethorst
p/a Woonzorgcentrum Buurstede
Buurstede 17 | 4904 PX Oosterhout
0162 513555

Vraag of advies?

Heeft u advies nodig ? Of wilt u een vraag stellen? Bel gerust.Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Bezoekadres

Verpleeghuis De Riethorst p/a Woonzorgcentrum Buurstede
Buurstede 17
4904 PX  Oosterhout

Deel deze pagina: Linkedin E-mail