Centrum voor Huntington De Kloosterhoeve is er speciaal voor mensen die lijden aan de ziekte van Huntington. Er zijn 51 ruim opgezette appartementen en twee appartementen zijn speciaal ingericht voor tijdelijk verblijf. Mensen die aan deze ernstige hersenziekte lijden en niet meer thuis kunnen wonen, komen mogelijk in aanmerking voor een appartement.  We bieden gespecialiseerde zorg en verpleging, gericht op de ziekte van Huntington. Lees meer over de ziekte op www.huntington.nl. Het complex ademt een vriendelijke en gemoedelijke sfeer. De Kloosterhoeve is ruim opgezet en beschikt over een mooie tuin en restaurant.

Ook geven we muziektherapie aan klanten. Lees hier meer over muziektherapie.

Impressie van de locatie

 

Dagbehandeling

Wanneer iemand nog niet kan worden opgenomen, bieden we op De Kloosterhoeve dagbehandeling aan ter overbrugging. Met therapie of behandeling, individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten proberen we uw (mentale) welzijn te verbeteren, zodat u zo lang mogelijk in uw eigen huis en vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Onze groep bestaat voornamelijk uit jonge mensen (gemiddeld 40 jaar). 

KloosterhoeveNarcis copy

Samenwerken

De Kloosterhoeve werkt intensief samen met de Vereniging van Huntington, universiteiten en andere zorginstellingen binnen Nederland en België. Uiteindelijk doel hiervan is de meest adequate zorg te kunnen leveren om zodoende de kwaliteit van leven van onze klanten steeds te verbeteren.

Huntingtoncafé

De Kloosterhoeve biedt familieleden en andere belangstellenden de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Dit doen we in de vorm van het 'Huntingtoncafé'. Een psycholoog en een maatschappelijk werker leiden de bijeenkomsten aan de hand van een thema. Neem voor meer informatie contact op met maatschappelijk werker Martje Verwijs, via telefoon 0162 750409 of 06 53970335. Of stuur een mail: maatschappelijkwerk@drsn.nl.

Flyer Huntingtoncafé

Zinvolle dagbesteding voor klanten van De Kloosterhoeve 

Het is ons streven om klanten zoveel mogelijk te laten participeren in de maatschappij. Om ze een zinvolle daginvulling te geven en hun sociale contacten te verbreden, zijn wij op zoek naar bedrijven waarmee we kunnen samenwerken. Ziet u mogelijkheden? Onze werkcoach Chantal van de Hulsbeek gaat graag met u in gesprek om op basis van de talenten en mogelijkheden van de klant te kijken welke werkzaamheden hij of zij voor uw organisatie kan doen. Deze werkzaamheden kunnen plaatsvinden op locatie, maar ook bij De Kloosterhoeve. Indien nodig komt Chantal samen met de klant naar uw locatie om de werkzaamheden op te pakken. Neemt u vrijblijvend contact op met Chantal. Dit kan per e-mail (c.vandehulsbeek@drsn.nl) of telefonisch (06-22580317).

Documentaire: 'Uit balans, leven met de ziekte van Huntington'

Een indrukwekkend verhaal over twee bewoners van zorglocatie De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. Documentairemaker Axel Tabbernee volgde Jordy den Boer en Ankie Donkers een jaar lang. Duidelijk wordt hoeveel impact de erfelijke hersenziekte Huntington heeft. 

Bekijk de documentarie hier:

Ziekte van Huntington op TV

Op woensdag 28 oktober 2015 was er op de landelijke TV aandacht voor de ziekte van Huntington. Omroep Max maakte samen met de Hersenstichting een live uitzending over bewegingsstoornissen als gevolg van hersenziektes. Ankie Donkers was aanwezig in de studio van het programma ‘Tijd voor Max’.

Het fragment is hier te bekijken.

Wegwijs

De Wegwijs is een overzichtelijk, klantvriendelijk informatiemagazine waar bewoners en revalidatieklanten op terug kunnen vallen en dat hen voorbereid op de zorg bij ons. Met o.a. rubrieken als ‘Uw zorgappartement’, ‘Praktische zaken en faciliteiten’, ‘Kleding wassen’ en ‘Activiteiten’. Ook voor familieleden en bekenden is de Wegwijs een nuttige informatiebron.

Wegwijs

Meer informatie?

Meer informatie vindt u in de brochure. Wilt u een gedrukte brochure ontvangen of meer informatie over De Kloosterhoeve? Neem telefonisch of via e-mail contact op met Bureau zorgadvies.

Locatiefolder De Kloosterhoeve

Adres
Zorglocatie De Kloosterhoeve
Kloosterweg 1
4941 EG RAAMSDONKSVEER
T 0162 582800

Vraag of advies?

Heeft u advies nodig ? Of wilt u een vraag stellen? Bel gerust.Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Bezoekadres

Zorgcomplex De Kloosterhoeve
Kloosterweg 1
4941 EG RAAMSDONKVEER

Deel deze pagina: Linkedin E-mail