Verpleeghuis Altenahove ligt in het centrum van Almkerk. Binnen het verpleeghuis hangt een gemoedelijke sfeer, waarbij met respect voor eigenheid en vrijheid van geloofsovertuiging, alle dagen zorg wordt geboden. Er zijn voornamelijk één- en tweepersoonskamers die rust en privacy bieden. Een zo actief mogelijk leven staat centraal en daar draagt de comfortabele inrichting van het verpleeghuis aan bij.

Specialistische zorg

Altenahove biedt zorg aan cliënten met voornamelijk lichamelijke problemen en aan cliënten die door afname van hun geheugenfuncties gedesoriënteerd of dementerend zijn. Mensen die niet meer thuis kunnen wonen, komen mogelijk in aanmerking voor opname in Altenahove. We bieden verzorging, revalidatie, verpleging en gespecialiseerde psychogeriatrische zorg (voor mensen met dementie). Er zijn mogelijkheden voor tijdelijke opnames, vakantieopnames en crisisopvang.

Vier afdelingen

Altenahove telt vier afdelingen. Op Guldenroede verblijven somatische (lichamelijke achteruitgang) cliënten en cliënten die revalideren na bijvoorbeeld een operatie of ongeval. De afdelingen Akkerwinde en Morgenster bieden elk plaats aan 25 cliënten met psychogeriatrische problemen (dementie). Op Wilgenroos kunnen cliënten terecht die te maken hebben met lichamelijke beperkingen en gedrags- en psychiatrische problemen door hersenletsel. Op elke afdeling zijn sfeervolle huiskamers met eigen keuken en op de gangen is van alles te zien en te beleven om zo het welzijn te vergroten.

Impressie van de locatieDagbesteding

Dagbesteding wordt overdag geboden aan mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen Zo kunt u er een dag (of meerdere dagen) tussenuit en het geeft uw partner of mantelzorger(s) wat lucht. We bieden activiteiten die een aanvulling zijn op uw dagelijkse leven.
U werkt aan het behouden en versterken van uw zelfredzaamheid. Denk aan activiteiten zoals geheugentraining of ‘Meer bewegen voor ouderen’ en creatief bezig zijn. Daarnaast kan het prettig zijn om met meerdere mensen samen te zijn, zodat u niet elke dag alleen hoeft te zijn.

Dagbehandeling

Wanneer iemand nog niet kan worden opgenomen, bieden we in Altenahove dagbehandeling aan ter overbrugging. Met therapie of behandeling, individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten proberen we uw (mentale) welzijn te verbeteren, zodat u zo lang mogelijk in uw eigen huis en vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Restaurant

Cliënten, familieleden en inwoners uit de wijk kunnen terecht in het restaurant voor een kop koffie, lunch of warme maaltijd. 

Meer informatie?

Meer informatie vindt u in de brochure. Wilt u een gedrukte brochure ontvangen of meer informatie  over Altenahove? Neem telefonisch of via e-mail contact op met Bureau zorgadvies.

Locatiebrochure_Altenahove.pdf

Adres
Verpleeghuis Altenahove
Rivierenland 1
4286 DC ALMKERK
T 0183 662700

Vraag of advies?

Heeft u advies nodig ? Of wilt u een vraag stellen? Bel gerust.Onze zorgadviseurs staan u graag te woord.

Aangeboden zorg

  • Behandeling en begeleiding
  • Revalidatie
  • Verzorging en verpleging
  • Zorg bij dementie

Faciliteiten

  • Mooie tuin
  • Winkel
  • Kapper
  • Bibliotheek
  • Bezinningsruimte
  • Activiteiten

Bezoekadres

Verpleeghuis Altenahove
Rivierenland 1
4286 DC ALMKERK

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail