Wijkverpleging van De Riethorst Stromenland helpt u bij het zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving. Door omstandigheden, ziekte of ouderdom is het mogelijk dat u op een zeker moment thuis meer ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging of bij het innemen van medicatie. Ook bieden we 7x24-uurs zorg aan in de laatste levensfase.

Voor wie?

Wijkverpleging van De Riethorst Stromenland is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten:

  • Altena
  • Geertruidenberg
  • Waalwijk (Waspik)
  • Oosterhout

Wijkverpleging valt onder de basisverzekering en is vrij toegankelijk voor iedere verzekerde. De wijkverpleegkundige stelt een indicatie en die wordt vastgelegd in het dossier. Dit is de basis voor de zorg die geleverd wordt.

Advies bij zelfstandig wonen

Heeft u geen zorg nodig maar heeft u toch vragen over hoe u uw zelfredzaamheid kunt behouden, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige geeft adviezen op het gebied van bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning, woninginrichting, het zelf beheren van medicatie en leefstijl bij chronische ziekten.

Informatiebrochure Wijkverpleging

Hulpmiddelen

Voor veel praktische problemen is een handig hulpje beschikbaar. Als u een hulpmiddel nodig heeft, dan kunt u dit in overleg met uw zorgverzekeraar bijna altijd huren bij een gespecialiseerde aanbieder, zoals bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt. Voor orthopedische hulpmiddelen verwijzen we u graag door naar Livit Orthopedie, gevestigd in gezondheidscentrum Slotjesveste in Oosterhout.

Hygiëne

Medewerkers van de wijkverpleging verlenen dagelijks zorg aan ouderen, mensen met gezondheidsproblemen en mensen die een behandeling (hebben) ondergaan. Het is bekend dat deze doelgroep een verhoogd risico heeft om een infectie te krijgen. Dit komt omdat zij een lagere weerstand hebben dan gezonde, jonge mensen. De gevolgen van een infectie zijn dan vaak ook ernstiger en langduriger. Een infectie kan zich verspreiden bij onvoldoende hygiëne. Uit onderzoek blijkt dat de meeste infecties door de handen worden verspreid. Daarom is het in de zorg ontzettend belangrijk om de handen goed te wassen.

De medewerkers van de wijkverpleging werken op een hygiënische manier. Zij volgen de richtlijnen van ‘Hygiënisch werken' die binnen De Riethorst Stromenland gelden. Onze medewerkers weten hoe ze moeten handelen wanneer besmetting een risico is.

Rookbeleid

Als zorgorganisatie zorgen we graag voor onze medewerkers én klanten. We houden graag zoveel mogelijk rekening met elkaar. Onze medewerkers hebben het recht om in een rookvrije ruimte te werken en klanten hebben het recht om zich zoveel mogelijk bij ons thuis te voelen. De Riethorst Stromenland is met de centrale klantenraad en haar ondernemingsraad in gesprek gegaan. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk aan ieders wensen te voldoen. In deze folder leest u meer over het rookbeleid. 

Zorg- en dienstverleningsovereenkomst

Bij het aangaan van een zorg- en dienstverleningsovereenkomst gelden er een aantal zakelijke afspraken die zijn vastgelegd in de brochure 'Bijlage zorg- en dienstverleningsovereenkomst Wijkverpleging/MPT

Wonen met zorg en services in Woudrichem en Hank

Woonlinie en De Riethorst Stromenland vinden het belangrijk dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig en bij voorkeur in hun eigen wijk kunnen blijven wonen. Om dit waar te kunnen maken, zorgen we voor geschikte voorzieningen voor zowel wonen, zorg als welzijn. In Woudrichem zijn deze voorzieningen ondergebracht in De Lemmenskamp en De Citadel en in Hank in De Dotter. In deze brochure leest u hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Contact

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor wijkverpleging? Of heeft u andere vragen? Wat het ook is, bel ons gerust. Onze wijkverpleegkundigen staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt de wijkverpleging via mailadres wijkverpleging@drsn.nl of telefonisch bereiken. 

  • Wijkteam Oosterhout: 0162 708513
  • Wijkteam Hank/Sleeuwijk: 0162 708517
  • Wijkteam Geertruidenberg: 0162 708512
  • Wijkteam Woudrichem: 0183 799804

Belt u tussen 7.00 uur ’s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds dan zal een zorgmedewerker van het wijkteam u te woord staan. Tussen 23.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ’s ochtends wordt de telefoon doorgeschakeld naar de meldkamer. U kunt gedurende deze tijd dan ook alleen contact opnemen voor spoedgevallen.

shutterstock 140977297 P copy

Sociaal Wijkteam Geertruidenberg

Het wijkteam staat voor u klaar. Samen met u zoeken we naar oplossingen.
Ons dagelijks leven bestaat uit wonen, werk, kinderen opvoeden, school, zorgen voor familie en vrienden, sporten en leuke dingen doen. De meeste mensen redden zich prima en anderen hebben er hulp bij nodig. Soms meer, soms minder. Het Sociaal Wijkteam denkt met u mee op de momenten waarop het iets minder gaat.

Klik hier voor de promofilm over het Sociaal Wijkteam Geertruidenberg

Deel deze pagina: Linkedin E-mail