Thuiszorg van De Riethorst Stromenland helpt u bij het zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw eigen, vertrouwde omgeving. Door omstandigheden, ziekte of ouderdom is het mogelijk dat u op een zeker moment thuis meer ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij lichamelijke verzorging of bij het innemen van medicatie. Ook bieden we 7x24-uurs zorg aan in de laatste levensfase.

Voor wie?

Thuiszorg van De Riethorst Stromenland is beschikbaar voor inwoners van de gemeenten:

  • Werkendam
  • Woudrichem
  • Geertruidenberg
  • Drimmelen
  • Oosterhout

die beschikken over een indicatie via de zorgverzekering en/of van de gemeente in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

Advies bij zelfstandig wonen

Heeft u geen zorg nodig maar heeft u toch vragen over hoe u uw zelfredzaamheid kunt behouden, dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken met de wijkverpleegkundige. De wijkverpleegkundige geeft adviezen op het gebied van bijvoorbeeld mantelzorgondersteuning, woninginrichting, het zelf beheren van medicatie en leefstijl bij chronische ziekten.

Informatiefolder Thuiszorg

Hulpmiddelen

Voor veel praktische problemen is een handig hulpje beschikbaar. Als u een hulpmiddel nodig heeft, dan kunt u dit in overleg met uw zorgverzekeraar bijna altijd huren bij een gespecialiseerde aanbieder, zoals bij de thuiszorgwinkel bij u in de buurt. Voor orthopedische hulpmiddelen verwijzen we u graag door naar Livit Orthopedie, gevestigd in gezondheidscentrum Slotjesveste in Oosterhout.

Hygiëne

Thuiszorgmedewerkers verlenen dagelijks zorg aan;ouderen, mensen met gezondheidsproblemen en mensen die een behandeling (hebben) ondergaan. Het is bekend dat deze doelgroep een verhoogd risico heeft om een infectie te krijgen. Dit komt omdat zij een lagere weerstand hebben dan gezonde, jonge mensen. De gevolgen van een infectie zijn dan vaak ook ernstiger en langduriger. Een infectie kan zich verspreiden bij onvoldoende hygiëne. Uit onderzoek blijkt dat de meeste infecties door de handen worden verspreid. Daarom is het in de zorg ontzettend belangrijk om de handen goed te wassen.

De thuiszorgmedewerkers werken op een hygiënische manier. Zij volgen de richtlijnen van ‘Hygiënisch werken; die binnen De Riethorst Stromenland gelden. Onze medewerkers weten hoe ze moeten handelen wanneer besmetting een risico is.

Informatiefolder Hygiëne Thuiszorg

Nieuw rookbeleid

De Riethorst Stromenland voert een nieuw rookbeleid in. Als zorgorganisatie zorgen we graag voor onze medewerkers én cliënten. We houden graag zoveel mogelijk rekening met elkaar. Onze medewerkers hebben het recht om in een rookvrije ruimte te werken en cliënten hebben het recht om zich zoveel mogelijk bij ons thuis te voelen. De Riethorst Stromenland is met de centrale cliëntenraad en haar ondernemingsraad in gesprek gegaan. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk aan ieders wensen te voldoen. In deze folder leest u meer over het rookbeleid. 

Contact

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor thuiszorg? Of heeft u andere vragen? Wat het ook is, bel ons gerust. Onze wijkverpleegkundigen staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt Thuiszorg bereiken op telefoonnummer 0183 302278 (in een spoedeisende situatie kunt ons 24 uur per dag bereiken). Daarnaast zijn wij bereikbaar via de mail thuiszorg@drsn.nl.

shutterstock 140977297 P copy

Sociaal Wijkteam Geertruidenberg

Het wijkteam staat voor u klaar. Samen met u zoeken we naar oplossingen.
Ons dagelijks leven bestaat uit wonen, werk, kinderen opvoeden, school, zorgen voor familie en vrienden, sporten en leuke dingen doen. De meeste mensen redden zich prima en anderen hebben er hulp bij nodig. Soms meer, soms minder. Het Sociaal Wijkteam denkt met u mee op de momenten waarop het iets minder gaat.

Klik hier voor de promofilm over het Sociaal Wijkteam Geertruidenberg

Deel deze pagina: Linkedin E-mail