U komt uit het ziekenhuis na een ongeluk, een beroerte (CVA) of een knie- of heupoperatie. Dan breekt een tijd van revalidatie aan. Wanneer dit thuis niet mogelijk is, kunt u bij De Riethorst Stromenland in een prettige omgeving revalideren. Op de gespecialiseerde revalidatieafdeling werken we samen aan uw herstel. U heeft een comfortabele eigen kamer en kunt gebruikmaken van alle faciliteiten van de locatie. 

Twee locaties

Wanneer u bij ons verblijft voor geriatrische revalidatie dan revalideert u binnen een therapeutisch klimaat. In zorglocaties Altenahove in Almkerk en Slotjesveste in Oosterhout heeft De Riethorst Stromenland alles in huis voor een aangenaam verblijf en spoedig herstel.

Revalidatie

We werken nauw samen met regionale ziekenhuizen en wijkverpleging. Om zo het hele proces van ziekenhuisopname tot aan de terugkeer naar uw eigen woonomgeving en nazorg goed te regelen. Samen met u bepalen we uw individuele revalidatiedoelen in een behandelplan. Naast individuele therapie is ook groepstherapie een onderdeel van uw programma. De therapieën zijn verspreid over de dag. We streven naar een zo goed mogelijk herstel tijdens uw revalidatieperiode.

Ambulante revalidatie aan huis

U heeft op de revalidatieafdeling een revalidatietraject gevolgd. Uw behandelaars hebben, in overleg met u, in het multidisciplinair overleg besloten om u verder thuis te laten revalideren. U komt dus in aanmerking voor een ambulant revalidatietraject: u woont en slaapt gewoon weer thuis, maar gaat enkele dagen per week naar de zorglocatie om verschillende therapieën en behandelingen te volgen voor een optimaal herstel.

Bekijk hier de brochure

Samenwerking

Zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Volckaert en Schakelring gaan de krachten bundelen op het gebied van geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Doel is om deze zorg ook in de toekomst dicht bij de revalidanten en hun mantelzorgers te kunnen blijven aanbieden. 

Bekijk hier het filmpje van het symposium:

Nazorg

Tijdens uw opname bespreken wij (indien nodig) welke nazorg voor u het meest geschikt is. Dit kan gaan om: vervolgbehandeling thuis, poliklinisch of dagbehandeling-revalidatie. Mocht tijdens uw revalidatie blijken dat terugkeer naar uw oude woonomgeving niet mogelijk is, dan adviseren en ondersteunen wij u bij het vinden van een passende woon(zorg)omgeving. Dit houdt overigens niet in dat u op de geriatrische revalidatieafdeling kunt blijven tot de passende woon(zorg)omgeving beschikbaar is. 

shutterstock 188605037 L

Indicatie en kosten

Voor revalidatiezorg heeft u een indicatie nodig. Deze indicatie wordt afgegeven in het ziekenhuis. Uw zorgverzekering vergoedt de revalidatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over revalidatie bij De Riethorst Stromenland? Bekijk hier de folder of neem contact op met Bureau Zorgadvies.

Brochure Geriatrische Revalidatie

 

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail