Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland is er voor mensen met ondersteuningsvragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Hierbij richten we ons op de kwaliteit van leven van onze (oudere) klanten. We stimuleren de zelfredzaamheid zo veel mogelijk, zodat onze klanten zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Cijfers

De Riethorst Stromenland beschikt over elf zorglocaties in Brabant. Daarnaast bieden we wijkverpleging en behandeling en begeleiding. Er werken 1.300 medewerkers en ongeveer 800 vrijwilligers elke dag met veel zorg en aandacht voor ruim 1.000 klanten.

Kernwaarden

Kernwaarden staan voor wat we belangrijk vinden in onze dienstverlening. Deze waarden zijn leidend voor het gewenste gedrag en de juiste werkhouding van onze medewerkers.

  • Bevlogen: U ervaart dat onze medewerkers gedreven en vakkundig zijn
  • Oprechte aandacht: U ervaart dat onze medewerkers zorgzaam zijn en aandacht voor u hebben
  • Samenspel: U ervaart dat we samen met u en uw naasten beslissen wat het beste voor u is

Ambitie

  • Wij geloven dat iedereen de regisseur is over zijn eigen leven en dat we alleen samen het leven fijner kunnen maken.
  • Wij beloven dat onze bevlogen medewerkers u en uw naasten met oprechte aandacht helpen omgaan met de gezondheidsuitdagingen van uw leven.
  • Wij helpen u en uw naasten op een persoonlijke en professionele wijze in uw buurt, bij u thuis, in onze huizen dichtbij en in expertisecentra.
  • Wij willen een samenwerkende, ondernemende en duurzame zorgorganisatie zijn die midden in de samenleving staat.

Goede kwaliteit van zorg

De Riethorst Stromenland hanteert ‘kwaliteit’ als een van haar belangrijke kernwaarden. In de zorg moet iedereen op kwalitatief goede dienstverlening kunnen vertrouwen. We zetten ons in voor kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van ons. Je kunt de (kwaliteits)jaarverslagen ook lezen op onze website.

HKZ certificaat
De Riethorst Stromenland is in 2018 opnieuw gecertificeerd door een onafhankelijk bureau. Dit bureau concludeerde dat het kwaliteitsmanagementsysteem van De Riethorst Stromenland goed op orde was. We zijn geslaagd en mogen met trots drie jaar lang het HKZ-certificaat voeren. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. HKZ toetst zorgorganisaties op de kwaliteit van dienstverlening.

Continue verbeteren

hkz logo 1De Riethorst Stromenland besteedt het hele jaar tijd en aandacht aan klanttevredenheid en haar kwaliteitseisen. Via het zogeheten centraal en lokaal verbeterregister worden alle verbeterpunten bijgehouden en getoetst of deze ook daadwerkelijk worden uitgevoerd. Elk kwartaal worden de verbeterpunten in het managementteam besproken. Op deze manier blijven we alert en pro-actief bezig met het continue verbeteren van de zorg. Elke dag kunnen we leren.

Bekijk hier het certificaat

Afdeling Kwaliteit
Binnen De Riethorst Stromenland ondersteunt de afdeling Kwaliteit op elf zorglocaties en in de wijkverpleging. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Personeelssamenstelling

Mensen die ondersteuning nodig hebben kunnen een beroep op ons doen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Je komt De Riethorst Stromenland tegen in de wijk of op één van onze zorglocaties. Onze zorglocaties staan midden in de maatschappij en ademen allemaal hun eigen sfeer. Elke locatie is uniek. Al onze medewerkers – direct of indirect - zetten zich in om het leefplezier van onze klanten te vergroten. Met elkaar, samen met u en uw naasten, staan wij voor: Samen fijner leven.
Lees meer.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail