Terug naar nieuwsoverzicht


Wonen zoals thuis, maar met alle zorg die nodig is als je dementie hebt. Dat is al 10 jaar mogelijk op zorglocatie Aernswaert in Hank. Het kleinschalige verpleeghuis van De Riethorst Stromenland viert deze week samen met haar 26 bewoners haar 10-jarig bestaan.

Het is zonovergoten in de tuin van Aernswaert als zorgmanager Petra de Heus met een speech de feestweek opent. Bewoners van het verpleeghuis, familieleden en vrijwilligers luisteren naar haar korte terugblik op 10 jaar Aernswaert. Ze vertelt onder meer over de bouw van de zorglocatie en de verhuizing van de eerste bewoners. Eén van hen woont er nog steeds. Het is mevrouw Dinie Mulder. Ze kan zelf niet meer vertellen hoe ze het wonen en zorgen in Aernswaert vindt, maar haar glimlach vertelt dat ze deze feestmiddag volop geniet. 

Vrolijke noot in huis

De aftrap van de feestweek wordt verzorgd door zanggroep de Refreintjes uit Oosterhout. De dames brengen een vrolijke noot met hun bekende Nederlandstalige liedjes. Er is veel herkenning en herinnering, vooral tijdens de refreintjes. Tot groot vermaak van de medewerkers wordt leerling verpleegkundige Safouane Asoud tijdens een liedje letterlijk versierd door een van de zangeressen. Ze hangt hem een shawl om en zingt de jonge collega persoonlijk toe. Ook bewoners krijgen hoedjes op en worden met leuke verhaaltjes bij de liedjes betrokken. Meneer Wisse klapt uitbundig en zingt moeiteloos alle liedjes mee. De voormalige koorzanger haalt zijn hart op tijdens het optreden van de kleurrijk verklede zangeressen met pianiste. Naast hem doen nachtzuster Helma van Stokkum en mevrouw Van Gils een dansje, terwijl vrijwilligers lekkere hapjes en drankjes uitserveren.


 

Feestweekprogramma

De overige activiteiten in de feestweek zijn afgestemd op de jubilerende zorglocatie; Kleinschalig en rustig. Zo is er dinsdag tijdens een koffietafel muziek van een accordeonist. Woensdag krijgt het hele huis taart. Donderdag en vrijdag zijn er feestbingo’s in de gezamenlijke huiskamers, waarvoor ook familie en vrijwilligers zijn uitgenodigd en vrijdag sluit Aernswaert haar feestweek af met een buffet.

web 3

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail