Terug naar nieuwsoverzicht

Zorglocatie Goezate in Werkendam organiseert voor bezoekers van de dagbesteding een aantal workshops. De informatieve bijeenkomsten worden door deze klanten goed ontvangen. De workshops komen uit de koker van Karin Berkelmans.

Workshop Goezate 01 web

Twee vliegen in één klap

Karin Berkelmans werkt als medewerker op de dagbesteding bij De Riethorst Stromenland, waar zorglocatie Goezate onderdeel van is. De reden dat zij de workshops organiseert is tweeledig: “Bijna alle mensen die bij ons de dagbesteding bezoeken, wonen nog zelfstandig. Beleid van de overheid is om mensen zolang mogelijk thuis te laten wonen. Wij vinden het belangrijk dat dit in zo goed mogelijk omstandigheden kan. Onze workshops zijn dan ook vooral gericht op de zelfredzaamheid van de mensen. Een diëtiste gaf bijvoorbeeld eerder een workshop over voeding. Je ziet dat sommige mensen ermee aan de gang gaan. Ze stellen vragen en passen toe wat ze gezien en gehoord hebben. Ze vinden het leuk. Vandaag is de brandweer over de vloer. Die komt vertellen over brandpreventie. Een andere reden voor de informatieve bijeenkomsten is dat ik merk dat er mensen zijn die behoefte hebben aan stimulatie als het gaat over kennis. Zo vangen we twee vliegen in een klap.”

Op korte termijn wordt nog gesproken over eerste hulp bij kleine ongelukken thuis en iemand komt vertellen over vallen en preventie daarvan. Het is de bedoeling dat in de latere toekomst nog meer workshops georganiseerd worden.

Mensen die meer willen weten over de dagbesteding kunnen contact opnemen met Bureau zorgadvies van De Riethorst Stromenland, via telefoonnummer 0800 0202015 of per mail aan: bureauzorgadvies@drsn.nl

Deel deze pagina: Linkedin E-mail