Terug naar nieuwsoverzicht

Lionsclub zorgt voor blije gezichten

In verpleeghuis Slotjesveste werden woensdagavond 6 april twee hartenwensen van twee cliënten door Lionsclub Oosterhout Alm en Donge vervuld. Mevrouw Verschuuren mag naar een concert van Il Divo in het Amsterdamse Ziggo Dome en meneer Van Hoff gaat een dag naar het Truckersfestival in Assen.

Slotjesveste 3       Slotjesveste 1

Wensenboom in Slotjesveste

Er ging een kreet door de zaal en een gebalde vuist omhoog. Meneer Van Hoff kreeg van Lionslid Jan Raaijmakers te horen dat hij geheel verzorgd naar het Truckersfestival in Assen mag. Door zijn handicap kon Van Hoff zelf nooit achter het stuur van een vrachtwagen, maar met de vervulling van zijn wens uit de Wensboom in Slotjesveste komt het al een eind in de goede richting. Ondertussen zegt Raaijmakers: 'Het is toch erg mooi dat we dit als serviceclub kunnen regelen. Je ziet wat het met de mensen doet!'

Emotioneel moment

Het is druk in de centrale ruimte van Slotjesveste. Veel bewoners zijn op het affiche van de avond afgekomen. Het dameskwartet Refreintjes diende als lokkertje voor de gelukkigen waarvan hun wens in vervulling zou gaan.

Mevrouw Verschuuren had de laatste weken al zo vaak gevraagd 'Of er nog aan wensen werd gewerkt'. Het was dan ook een uiterst emotioneel moment toen zij te horen kreeg dat ze met haar dochter en begeleider naar een concert van Il Divo mag. Een dikke kus van kleindochter Danitsja was een bijna evenzo groot cadeau.

Oude meezingers

Een hapje en een drankje maakte de avond nog completer. Met de belofte van Jan Raaijmakers dat de Lions zich blijven inzetten om zo veel mogelijk wensen te vullen, zetten de dames van Refreintjes nog wat oude meezingers in. 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail