Terug naar nieuwsoverzicht

Ouderen in het zonnetje zetten en hun dromen uit laten komen. Dat is het doel van Rotaryclub Woudrichem, Stichting Vrienden Stromenland en zorgorganisatie De Riethorst Stromenland. Daarom komen er binnenkort speciale dromenvangers te hangen op de zorglocaties Altenahove en Antonia in Almkerk en De Lemmenskamp in Woudrichem. De organisaties roepen alle ouderen binnen de drie zorglocaties op hun droom of wens in te dienen.

Het project is een initiatief van De Riethorst Stromenland, de Rotaryclub Woudrichem en de Stichting Vrienden Stromenland. Jelle Nije van de Rotaryclub Woudrichem vertelt dat het jaar 2018 in het teken staat van contact maken met ouderen. Om die reden klopte Jelle Nije eerder dit jaar aan bij De Riethorst Stromenland.

Uit dit contact is het idee van de dromenvanger ontstaan. De Stichting Vrienden Stromenland heeft jarenlange ervaring met het vervullen van wensen van klanten bij zorglocatie Altenahove en sluit graag aan bij dit initiatief. “Ouder worden is geen ziekte. Mensen worden kwetsbaarder en afhankelijker doordat lichaamsfuncties afnemen. We willen graag dromen van bewoners van de zorglocaties Altenahove, Antonia en Lemmenskamp uit laten komen”, aldus Jelle Nije. “we gaan dit samen met de Stichting Vrienden Stromenland en De Riethorst Stromenland doen. Sommige dromen zijn makkelijk te realiseren. Andere vragen net iets meer tijd en voorbereiding.”

Dromen indienen

De drie organisaties gaan komende tijd dromen en wensen van klanten inventariseren. Bewoners van de zorglocatie die een droom hebben, kunnen deze opschrijven en inleveren bij de receptie van hun zorglocatie. De receptioniste hangt vervolgens de droom in de dromenvanger, die in de hal van de drie zorglocaties hangt. “De Riethorst Stromenland vindt het belangrijk om het verblijf van klanten zo aangenaam mogelijk te maken. We gaan ons best doen om zoveel mogelijk dromen te realiseren”, laat een woordvoerster weten.

Officiële aftrap

Op vrijdag 14 september worden de dromenvangers officieel in gebruik genomen. “Samen met de bewoners op de zorglocaties maken we er een leuke middag van met een hapje en een drankje. We hopen dat er dan al dromen zijn binnengekomen die aan de dromenvanger bevestigd kunnen worden.” Ook daarna kunnen klanten nog steeds hun dromen in blijven leveren. In het najaar zullen de Rotaryclub Woudrichem en Stichting Vrienden Stromenland samen aan de slag gaan om zoveel mogelijk wensen uit te laten komen.

                                            

Deel deze pagina: Linkedin E-mail