Terug naar nieuwsoverzicht

Hij zou het vrijwilligerswerk niet willen missen. Niet kúnnen missen. “Het werken in verpleeghuis Slotjesveste brengt mij veel.” Aan het woord is André Ligtvoet (63).

André: Het doen van vrijwilligerswerk is voor mij heel belangrijk. Ik heb COPD en ik heb een herseninfarct gehad. Een betaalde baan is voor mij dan ook niet meer mogelijk. Vrijwilligerswerk is dan een uitkomst. Niet alleen help je er mensen mee, maar het brengt me ook structuur en sociale contacten. We hebben een hele leuke groep vrijwilligers en we weten er elke keer weer iets leuks van te maken. Daarbij maak ik me nuttig in de maatschappij en dat geeft me een goed gevoel.

Andr Ligtvoet 02 site

Zo’n twee keer in de week help ik mee op de afdeling somatiek. We doen spelletjes of zijn bezig met muziek. Op vrijdagochtend ben ik er om te helpen bij het schilderen. De frietmiddag in het restaurant is ook leuk. Ik werk er nu ruim twee jaar en ik merk dat ik een band opbouw met de cliënten. Ik zie het doen van dit vrijwilligerswerk echt als een toevoeging in mijn leven. Ik moet er niet aan denken om de hele dag thuis te zitten. Het werk is dankbaar. De clienten zijn blij als je komt. Als zij na een spelochtend tegen me zeggen: ‘Wat doe je toch veel voor ons’ dan voelt dat goed. Ik vind dat superleuk. Je bouwt echt iets op. Er is wederkerigheid en dat vind ik mooi. Als het niet helemaal goed met me gaat, maken zij zich zorgen om mij.

Luisterend oor

De keuze voor Slotjesveste was gauw gemaakt. Mantelzorg is lang een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest. Ik zorgde veel binnen mijn familie. Ik weet dus hoe belangrijk het is om hand- en spandiensten te kunnen verlenen. Of een luisterend oor te kunnen bieden. Het vrijwilligerswerk is voor mij zó belangrijk. Lichamelijk gezien had ik vorig jaar een slechte zomer. Ik pak dan gewoon de deeltaxi naar Slotjesveste. Je houdt me daar niet weg.”

Deel deze pagina: Linkedin E-mail