Terug naar nieuwsoverzicht


“Ik had er gewoon een goed gevoel bij. Door het verblijf van mijn moeder op Aernswaert was ik al bekend met het reilen en zeilen op de huiskamer en natuurlijk met al die lieve oude mensen en de verzorging. Vaak praat ik met cliënten over dingen van vroeger, daar worden ze blij van. En daar word ik weer vrolijk van. Kleine dingen zijn vaak al voldoende om deze mensen gelukkig te maken. Een keer een arm om hen heen vinden ze fijn. Even een knuffel. Dat is belangrijk voor ze. Sommigen van hen herkennen me. ‘Blijf niet zolang weg’ zeggen ze dan. Ik kom op vaste tijden naar Aernswaert, maar als het nodig is, kunnen ze me ook buiten deze tijden vragen.

Els van Maastrigt 01 site

In de maatschappij

Het is jammer dat vrijwilligerswerk in een omgeving als Aernswaert voor veel mensen een drempel is. Terwijl je er zoveel plezier aan kunt beleven. Ik geniet ervan, ik haal er echt voldoening uit. Het werk geeft me het gevoel dat ik in de maatschappij sta, dat ik erbij hoor. Alle vrijwilligers die ik ken, hebben het reuze naar hun zin. Ze helpen mee bij activiteiten die ze zelf ook leuk vinden. Zo worden er spelletjes gedaan, muziek gemaakt, voorgelezen en koffie gedronken. Maar je kunt ook zelf initiatieven ontwikkelen. Ik ben zelf sportief. Ik heb dan ook een wandelgroep opgericht. Maandelijks gaan we met alle mensen van Aernswaert wandelen. Het is leuk om mensen te stimuleren in het doen van dingen die ze nog kunnen. En ik krijg meer waardering dan ik op mijn werk kreeg. Wat wil je nog meer?”

Ook vrijwilliger worden?

De Riethorst Stromenland is altijd op zoek naar vrijwilligers, zoals Els. Met name zoeken we vrijwilligers voor het wandelen, ondersteunen van maaltijden, individuele ondersteuning, fietsen of koken. Wil jij je ook inzetten bij ons, neem dan contact op met Lisanne Verstegen: 06-53 96 92 08  | l.verstegen@drsn.nl of Ton Damen:
06-53 96 94 74 | t.damen@drsn.nl
Deel deze pagina: Linkedin E-mail