Terug naar nieuwsoverzicht

Bouwperiode afgesloten met feestelijke open dag en zorgmarkt 

Het open huis en de zorgmarkt markeerden het eind van een lange periode van verbouwingen voor Altenahove. Tijdens het officiële gedeelte van de dag, waarbij de gasten met een glaasje champagne en gebak werden ontvangen, waren er verschillende toespraken. Locatiemanager Nicole Koopmans keek terug op de intensieve bouwperiode van de afgelopen jaren en vertelde trots te zijn op de rol die Altenahove nu kan betekenen voor de interne en externe klant. Mireille de Wee, bestuursvoorzitter van De Riethorst Stromenland, gaf een toelichting op de missie van de organisatie: het leven van klanten zo fijn mogelijk maken, door oprechte aandacht, bevlogenheid en samenspel. Hans Beekhoven van Wiegerinck Architecten liet de ontwikkeling van het gebouw door de jaren heen zien. Ook ging de locatiefilm ‘Dit is Altenahove’ in première.

opening altenahove 51 site

Onthulling kunstwerk

Bij de ingang van het verpleeghuis werd daarna een kunstwerk onthuld, gemaakt door kunstenaar Richard van der Koppel. Het was een ontroerend moment. De onthulling werd gedaan door mijnheer Groeneveld, oudste bewoner van Altenahove, en wethouder Paula Jorritsma. Mijnheer Groeneveld is een van de vijf klanten die heeft meegewerkt aan het beeld, door een afdruk van zijn hand te laten maken. Die afdruk is verwerkt in het kunstwerk. Ook medewerkers en vrijwilligers  droegen op die manier bij aan het resultaat. Het werk symboliseert het samenspel tussen bewoners en medewerkers. Na de onthulling zong het muzikale gezelschap De Zingende Koffiekar het lied ‘Kom je dan bij mij’, een bewerking van Clauda de Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’. Bij verschillende aanwezigen stonden de tranen in de ogen.

opening altenahove 107 site

Open huis

De rest van de middag opende Altenahove letterlijk zijn deuren voor iedereen die eens een kijkje wilde nemen. Locatiemanager Nicole Koopmans leidde bezoekers rond over de vernieuwde afdeling Wilgenroos, waar bewoners een eigen appartement hebben gekregen. De bezoekers waren unaniem onder de indruk.
“Ik ken Altenahove van vroeger, toen mijn schoonmoeder hier woonde”, vertelde een bezoekster uit Hank. “Het is echt niet meer terug te herkennen. Zo licht en ruim, het is gewoon prachtig. Wat ik ook heel positief vind is dat de mensen gewoon lekker buiten kunnen zitten als ze dat willen, in een van de tuinen.”  


opening altenahove 169 site

Zorgmarkt

Ook was er een zorgmarkt in de gangen van het gebouw, waar bezoekers bij verschillende stands meer informatie kregen over hoe er gewoond en gewerkt wordt in Altenahove. Er waren kraampjes van onder andere eerstelijns verblijf, Behandeling en Begeleiding, Expertisecentrum Wondzorg, Geriatrische Revalidatiezorg, vrijwilligers en dagbesteding. Bij het kraampje van de thuiszorg kon men kleine onderzoekjes laten doen, zoals het meten van de bloeddruk en glucose.
In het restaurant zorgde De Zingende Koffiekar voor gezellig vermaak met de vertolking van klassiekers, terwijl bezoekers een hapje en een drankje kregen.

Verbouwing

Altenahove sloot met deze feestdag een drukke periode af. In verschillende fasen werden in de afgelopen jaren een voor een de afdelingen van het verpleeghuis vernieuwd. Grote gezamenlijke ruimtes maakten plaats voor kleinere, knussere woonkamers. Het vernieuwde Altenahove past goed bij de werkwijze van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland: het bieden van 'omgevingszorg', waarbij de inrichting van de omgeving is aangepast op de belevingswereld van de bewoners.  

opening altenahove 128 site

Meer weten over wonen met zorg in Altenahove? Neem dan gerust contact op met Bureau zorgadvies
T 0800 0202015 E bureauzorgadvies@drsn.nl

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail