Terug naar nieuwsoverzicht

Gretha van Ballegooijen (49)
EVV’er en inmiddels afgestudeerd GVP’er

Wat doe je precies? 
“Ik ben EVV’er van 4 bewoners in verpleeghuis Goezate in Werkendam. Ik regel voor hen de zorg en houd contact met hun mantelzorgers. Ik werk op een PG-afdeling en heb net de studie GVP (gespecialiseerde verzorgende psychogeriatrie) afgerond om meer te weten te komen over de ziekte dementie, de juiste benaderwijzen en het contact met familie. Ik spreek regelmatig de arts en psycholoog over de juiste medicatie en over het welbevinden van de klant.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen? 
“Zorgen is mijn passie. Vooral voor mensen met dementie. Ik vind het boeiend om hen goed te kunnen begrijpen en verzorgen. Hier komt veel bij kijken. Het geeft me veel voldoening als ik iemand met dementie kan begrijpen. En dat diegene dit zelf ook zo ervaart.”

Hoe ben je bij De Riethorst Stromenland terechtgekomen? 
“Ik heb 12 jaar in een verzorgingshuis in Ammerzoden gewerkt en daarna 4 jaar in een verpleeghuis, daar volgde ik ook de opleiding voor verzorgende. Tijdens het solliciteren ben ik bij De Riethorst Stromenland uitgekomen. Ik kende deze organisatie toen nog niet.”

Wat vind je van je werkgever?
“Ik ben zeer te spreken over mijn werkgever. Het is een zorgstichting die openstaat voor verbeteringen en meedenkt als je ideeën aandraagt. De Riethorst Stromenland onderscheidt zich van andere stichtingen in het lerend werken. Neem het digitale Kennisplein. Hier kun je als medewerker tal van cursussen of trainingen volgen. Ik ben verder erg te spreken over Goezate. Het is een mooie locatie met leuke collega’s en een fijne manager en teamcoach.”

Wat moet iedereen weten over jouw werk?
“Elke dag is anders. Je moet creatief zijn en kunnen inspelen op het gedrag van je cliënten. Dankzij mijn studie kan ik het gedrag van bewoners herleiden en verklaren. Dat boeit enorm en biedt mogelijkheden om er op de juiste manier mee om te gaan.”

commdrs016 Gretha van Ballegooijen web

Wat vind je het mooiste aan je werk?
“Dat ik iets kan betekenen voor mensen met dementie en hun familie. Ik kan mijn zorg en liefde geven aan de bewoners. Dankzij mijn opleiding GVP kan ik ook gespecialiseerde kennis en kunde overdragen aan andere collega’s en familie. Dit zorgt ervoor dat er bij alle betrokkenen een beter begrip is voor bepaalde situaties. Zo creëer je rust en acceptatie.”

En wat is het lastigste?
“Naast mijn werk als EVV’er en GVP’er ben ik ook werkbegeleider van leerling verzorgenden. Ik vind al mijn taken erg leuk en belangrijk. Uiteraard kost het ook veel tijd. De balans daarin vinden, is weleens lastig.”

Welke capaciteiten heb je zeker nodig in jouw functie?
“Geduld, empathie, zelfvertrouwen, liefde geven, zorgzaam zijn, communiceren met familie.”

Wat is het fijnste moment van je werkdag?
“Koffietijd met de cliënten. Gezellig even praten met elkaar en een moment van samenzijn.”

Deel deze pagina: Linkedin E-mail