Terug naar nieuwsoverzicht


De Riethorst Stromenland is een samenwerkende, ondernemende en duurzame zorgorganisatie die midden in de samenleving staat. De sleutels tot ons succes zijn de kernwaarden bevlogen, oprechte aandacht en samenspel. Maar hoe is het om bij De Riethorst Stromenland te werken? Lees het verhaal van Christine Sweig.

Christine Schweig (51)
leerling verzorgende IG (bbl)

Wat doe je precies? 
“Ik ben verzorgende op de afdeling somatiek.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen? 
“Ik heb altijd graag met mensen gewerkt. Toch koos ik pas in 2014 voor de zorg. Achteraf gezien had ik dit jaren eerder moeten doen. Al helpen mijn mensenkennis en levenservaring me nu wel bij het invullen van mijn taken. Het is dankbaar werk en geeft veel voldoening.”

Hoe ben je bij De Riethorst Stromenland terechtgekomen? 
“Via via kwam ik op de sollicitatiedag van De Riethorst Stromenland terecht. Daar werd ik uitgekozen om de bbl-opleiding te starten. Een dag naar school en vier dagen werken dus.”

Wat vind je van je werkgever?
“De begeleiding van mij als leerling verzorgende is echt super geregeld. Doordat ik wat ouder ben, heb ik thuis met mijn man en kinderen uiteraard praktische zaken moeten regelen om te kunnen werken en leren. Er werd heel goed rekening mee gehouden.”

Wat moet iedereen weten over jouw werk?
“Het werk houdt zoveel meer in dan steunkousen aantrekken of iemand naar het toilet helpen. Het is niet alleen zorgen voor iemand, het is zoveel meer. Je bent er ook voor de sociale activiteiten en voor het contact met de familie. Wat verder iedereen moet weten is dat de collegialiteit hier super is. Je kunt echt op elkaar bouwen.”commdrs006 christine sweig web

En wat het lastigste? 
“De werkdruk. Wij willen niet snel, snel, snel werken. We willen oprechte aandacht geven en luisteren naar de mensen. Helaas heb je soms geen keus, bijvoorbeeld als je collega plotseling ziek uitvalt, dan zul je moeten aanpoten om al het werk gedaan te krijgen. Da’s weleens moeilijk, want je werk draait wel om mensen.”

Welke capaciteiten heb je zeker nodig in jouw functie? 
“Geduld, empathie, communicatief sterk zijn en goed kunnen samenwerken. Mensenkennis en levenservaring zijn zeker ook pluspunten in de zorg.”

Wat is het fijnste moment van je werkdag? 
 “Als ‘s ochtends alle bewoners tevreden uit bed zijn en goed zijn opgestart en wij samen een welverdiend kopje koffie drinken.”

Bekijk onze vacatures! Misschien zit er voor jou een passende functie bij.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail