Terug naar nieuwsoverzicht


Babette Otter-Monster 
leerling verpleegkundige niveau 4 BBL.

Wat doe je precies? 
“Ik werk op een PG-afdeling waar ik zorg verleen aan ouderen met geheugenproblemen.”

Waarom heb je voor dit vak gekozen? 
“Van jongs af aan wilde ik de zorg in. Destijds werd mij dit afgeraden, omdat het werken in de zorg een slecht imago had. Ik heb toen een secretariële opleiding gevolgd en heb hierna nog commercieel werk gedaan. In 2013 ben ik alsnog geswitcht naar de zorg. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Iemand een zinvolle dag bezorgen, geeft mij meer voldoening.”

Hoe ben je bij De Riethorst Stromenland terechtgekomen? 
“Ik zocht online naar de mogelijkheden voor werken en leren in de zorg en kwam zo bij De Riethorst Stromenland uit. Door mijn opleiding heb ik de organisatie gaandeweg leren kennen als een fijne en dynamische werkgever.”

Wat vind je zo fijn aan je werkgever?
“De persoonlijke en enthousiaste begeleiding. De betrokkenheid bij mijn opleiding is erg groot. Ze kijken goed naar wat ik als leerling nodig heb en staan me op alle fronten bij. De Riethorst Stromenland wil echt verder komen als organisatie. Dat zie je aan het grote cursusaanbod en de mogelijkheden die je krijgt om je verder te ontwikkelen. Dit merk je op de werkvloer. Iedereen draagt ideeën aan hoe de zorg nog beter te maken.”

Wat moet iedereen weten over jouw werk?
“Het werk van verpleegkundigen in een verzorgingshuis wordt soms onderschat en is niet bij alle verpleegkundigen populair. Medeleerlingen in mijn opleiding denken dat mijn werk oninteressant is, omdat er minder verpleegtechnische handelingen worden verricht dan bijvoorbeeld op een revalidatieafdeling of in ziekenhuis. Minder bekend is dat je als verpleegkundige of verzorgende voortdurend bezig bent met klinisch redeneren om onrust of probleemgedrag te kunnen verklaren. Veel van onze zorgvragers kunnen zelf niet aangeven of uitleggen waar zij last van hebben en of zij bijvoorbeeld pijn hebben. Een goede medische achtergrond komt dan echt van pas. Dat maakt mijn werk bijzonder uitdagend.”commdrs001 babette otter monster web

Wat vind je het mooiste aan je werk? 
“De zorg is constant in beweging. Geen dag is hetzelfde.” 

En wat het lastigste? 
“Soms zou ik meer willen doen dan mogelijk is. Je werkt vaak onder tijdsdruk. Al sta ik helemaal achter de wijze waarop we ons werk invullen. Goede en zinvolle zorg staat voorop.”

Welke capaciteiten heb je zeker nodig in jouw functie? 
“Inlevingsvermogen hebben, communicatief sterk zijn en de cliënt voorop plaatsen.”

Wat is het fijnste moment van je werkdag? 
“De reflectie op de werkdag: wat er goed ging en wat beter kan. Dat laatste pak je dan de volgende dag weer samen op. Zo maak je elke werkdag beter.”

Bekijk onze vacatures! Misschien zit er voor jou een passende functie bij.


Deel deze pagina: Linkedin E-mail