Terug naar nieuwsoverzicht


Ruim 92% van de bezoekers van de website ZorgkaartNederland beveelt De Riethorst Stromenland aan bij vrienden of familie, inmiddels zijn er 478 waarderingen voor de hele organisatie en elke locatie plus de thuiszorg laat een stijging zien van het gemiddelde rapportcijfer. Mooie cijfers waar we met zijn allen bij De Riethorst Stromenland trots op mogen zijn!

De cijfers toegelicht

Patiëntenfederatie NPCF houdt als uitvoerend orgaan interviews met klanten en contactpersonen en plaatst deze reviews op de website ZorgkaartNederland. Meedoen zorgt ervoor dat we een objectief beeld krijgen van wat klanten en contactpersonen van ons vinden. Bij de interviews wordt gevraagd om een rapportcijfer te geven (tussen 1-10) op zes thema’s: afspraken, behandeling, omgang medewerkers, informatie, luisteren en accommodatie.

Mede door de interviews de afgelopen periode is het aantal waarderingen enorm gestegen van 166 naar 478. Hoe meer reacties, hoe betrouwbaarder het beeld wordt over de zorg die we leveren.
De locaties van de Riethorst Stromenland krijgen een gemiddeld rapportcijfer op basis van de reacties die zijn gegeven en deze cijfers laten een forse stijging zien. Altenahove gaat bijvoorbeeld van een 6,6 naar een 7,4. Goezate stijgt naar een 7,8 en de thuiszorg komt uit op een 8,0.

Uit de cijfers blijkt verder nog dat naast de Lemmenskamp, zeven andere locaties bij het onderdeel ‘medewerkers’ boven de 8 scoren. Ook de thuiszorg scoort boven de 8 met medewerkers. Daarnaast scoren negen locaties boven de 8 bij het onderdeel ‘accommodatie’. Deze cijfers geven aan dat wij sterk zijn in het geven van aandacht richting onze klanten en goede omgangsvormen bieden. Bovendien blijken we ten opzichte van de sector over goede accommodaties te beschikken; de sector scoort een 7,9 en wij een 8,3.


Waarderingen steeds belangrijker

Om als zorgorganisatie op een ervaringssite te staan is natuurlijk spannend. Iedereen kan zien wat mensen van je organisatie vinden. Je ziet direct waar het goed gaat en waar de zorg verbeterd kan worden. Een cijfer 9,8 met de toelichting ‘Deze mensen zorgen er echt voor dat het laatste stukje van een leven liefdevol verloopt, een luisterend oor erg lief voor de bewoners en de begeleiding in dit huis is echt geweldig’ is een groot compliment. Maar ook een waardering van 5,0 met de toelichting ‘Er is veel miscommunicatie op deze locatie en rapportages zijn onvolledig’ is waardevolle informatie om van te leren en beter te worden. 

Bijkomend voordeel is dat het een transparante manier is voor onze toekomstige klanten en/of familie om te zien hoe De Riethorst Stromenland scoort en deze informatie te gebruiken bij het maken van een keuze voor een zorgorganisatie

Over ZorgkaartNederland
Zorgkaart Nederland is zogezegd de ‘Zoover’ van de zorgbranche en inmiddels uitgegroeid tot de grootste ervaringssite van Nederland voor de gezondheidszorg. De site heeft meer dan een miljoen bezoekers per maand en per maand komen er meer dan 9000 beoordelingen bij. Naast een cijfer voor een zorgorganisatie, ziekenhuis of specialist delen klanten ook in eigen bewoordingen hun ervaringen.

Website www.zorgkaartnederland.nl

 

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail