Terug naar nieuwsoverzicht

Nationale Pannenkoekendag, vrijdag 24 maart, werd door verpleeghuis Altenahove in Almkerk aangegrepen om bewoners en omwonenden gezellig samen te laten eten.

Onbeperkt pannenkoeken eten inclusief toetje voor slechts € 7,45 per persoon. Tja, dat wil natuurlijk iedereen. Het was dan ook een drukte van jewelste in het restaurant van Altenahove. Vooraf hadden zestig personen zich ingeschreven om te komen eten. De zoete baklucht bleek echter onweerstaanbaar en trok vrijdagmiddag nog vele onverwachtse gasten. “We moesten zelfs tafels in de wachtruimte zetten om alle mensen te kunnen plaatsen. Omdat we alles vers bakten, moesten gasten soms iets langer wachten. De vrijwilligers hebben in elk geval hun uiterste best gedaan voor iedereen. We hebben daar als zorgorganisatie het grootste respect voor” vertelt Lisanne Verstegen, coördinator welzijn en vrijwilligers van De Riethorst Stromenland

Non-stop pannenkoeken bakken

Pannenkoekenbakkers Richard en José van Dinteren stonden ook vrijwillig achter het fornuis. Ze zetten zich ‘met liefde en plezier’ in voor de bewoners van Altenahove en alle andere gasten. Hoewel hun pannen constant gevuld op het vuur stonden, had de stapel pannenkoeken nauwelijks de kans te groeien. De vraag in het restaurant was zo groot dat ze non-stop moesten bakken om iedereen te voorzien. “Het liep als een speer, José en ik waren net tv-koks die moeiteloos alle bestellingen wegwerken”, vertelt Richard.

Pannekoeken AH 29.3.17

Restaurant met wijkfunctie

Nationale Pannenkoekendag bood restaurant Altenahove een mooie gelegenheid om omwonenden uit te nodigen die nog geen kennis hadden gemaakt met het nieuwe restaurant dat sinds vorig jaar open is. “Onze koks koken niet alleen graag voor onze bewoners, maar ook voor andere gasten. Sinds de opening van het restaurant in de zomer van 2016 hebben al heel wat Almkerkers de weg weten te vinden. Dat is precies wat we willen. Voor onze bewoners is het gezellig als er mensen van buiten komen”, vertelt teammanager facilitair Michiel Steenhagen.

Zinvolle dagbesteding

Lisanne Verstegen ziet Nationale Pannenkoekendag als een zinvolle dagbesteding voor bewoners en klanten. “Het is altijd leuk als andere mensen uit Almkerk of omgeving eens binnen wandelen en een praatje komen maken. We zagen dat tijdens ons pannenkoekenfestijn niet alleen familieleden en kleinkinderen van onze cliënten langs kwamen, maar ook vele buurtgenoten. Zelfs uit Nieuwendijk en Dussen. Ook personeel was er met kinderen. Onze opzet is dus in alle opzichten geslaagd.”

Jong en oud welkom

Nationale Pannenkoekendag wordt sinds 2007 in Nederland gevierd. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen’ zetten basisscholieren in het land ouderen in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken. Altenahove koos voor een iets andere opzet, omdat het verpleeghuis in eigen beheer wilde bakken en bewoners en wijkgenoten wilde samenbrengen. “Jong én oud waren hier welkom. Onze vrijwilligers hebben voor iedereen pannenkoeken gebakken”, aldus Lisanne Verstegen.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail