Terug naar nieuwsoverzicht

Samen met zorgorganisaties Thebe, De Wever en Prisma is De Riethorst Stromenland initiatiefnemer in SwitchZ. Een traject voor zij-instromers die graag de overstap naar werken in de zorg maken. Leren in de praktijk en binnen 1,5 tot 2 jaar een mbo- of hbo-diploma met baangarantie. Met SwitchZ maken we het mogelijk. Dinsdag 17 april zijn de eerste studenten vol enthousiasme aan hun opleiding begonnen. Een van hen is Marion van der Meer. Zij switcht van het bankwezen naar de zorg: “Ik ga werken bij verschillende organisaties voor ouderen en mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb het gevoel weer iets zinvols te doen.”

20180417 SwitchZ 01 klein formaat

Bijzondere samenwerking

De Wever, Prisma, Thebe en De Riethorst Stromenland slaan de handen ineen om samen mobiliteit op de arbeidsmarkt te creëren voor mensen die graag vanuit een ander werkveld de overstap willen maken naar de zorg. ‘SwitchZ’ is een van de manieren om als zorgsector in te spelen op de veranderende zorgmarkt. Daarnaast hebben we te maken met ontgroening, in verhouding zijn er minder jonge mensen om het medewerkersbestand op peil te houden. Voor het komende jaar zijn er voor SwitchZ 52 opleidingsplaatsen beschikbaar.

Wat maakt SwitchZ zo bijzonder?

SwitchZ is dankzij de partners G&D en Avans Hogeschool een erkende opleiding en leidt zij-instromers in 1,5 tot 2,5 jaar op tot verzorgende 3 IG-MZ of verpleegkundigen MBO of HBO. Uniek is dat het een combinatie is van ouderen- en gehandicaptenzorg. Studenten maken zo kennis met verschillende zorgvragen en kunnen daarin tot eigen keuzes komen. Het traject bestaat uit een combinatie van leren en werken, waarin de deelnemer na het behalen van het diploma een baan bij een van de aangesloten zorgorganisaties krijgt aangeboden. Het is een leertraject op maat  waarin deelnemers op elk moment kunnen instromen. Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel, ook krijgen de studenten hun eigen leerwerkplaats binnen een van de vier organisaties. Tijdens het traject werken zij bij 3 van de 4 organisaties. Zo krijgt een student veel te zien en te leren uit de praktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.switchz.nl.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail