Terug naar nieuwsoverzicht

De Stroming en Slotjesveste zeer goed beoordeeld

Bij zorgorganisatie De Riethorst Stromenland vinden we gastvrijheid erg belangrijk. Maar hoe goed doen we het eigenlijk? De onafhankelijke organisatie Gastvrijheidszorg met Sterren beoordeelde onlangs twee van onze locaties. De Stroming in Waspik en Slotjesveste in Oosterhout kregen gisteravond tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam beide maar liefst vier sterren toebedeeld.

Waarderingsysteem

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingsysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden. Daarnaast bezoeken onafhankelijke auditeurs de locaties twee keer, waarvan één bezoek als mystery guest. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, inspraak en invloed van cliënten, beleid, eten & drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.

Beoordeling

Locaties De Stroming in Waspik en Slotjesveste in Oosterhout kregen een zeer mooie beoordeling van de auditors van Gastvrijheidszorg met Sterren. Over Slotjesveste schreven zij dat het ‘een loyale, enthousiaste en professionele indruk’ maakt. En: ‘De gastvrijheid wordt gestalte gegeven door cliënten en gasten een warm gevoel te geven.’ De auditors noemden in hun beoordeling De Stroming ‘een aanwinst voor Waspik’. En schreven verder: ‘De zorg die wordt verleend, is helemaal toegesneden op de persoonlijke behoefte van de individuele bewoner.’

Gastvrijheidszorg met Sterren

Welkom

De Riethorst Stromenland is trots op de sterren die de twee locaties hebben gekregen. “We vinden het erg belangrijk dat onze cliënten, hun familie en andere bezoekers zich welkom voelen”, zegt Walter van Hallem, manager facilitaire zaken. “We zijn blij met de behaalde sterren, maar dit betekent niet dat we op onze lauweren gaan rusten. De beoordeling van Gastvrijheidszorg met Sterren heeft ons ook handvatten gegeven om nóg gastvrijer te worden. Daar gaan we hard aan werken.”

Andere locaties

Twee andere locaties van De Riethorst Stromenland werden eerder al beoordeeld door Gastvrijheidszorg met Sterren. De locatie Mauritsstaete in Geertruidenberg kreeg vier sterren en werd geroemd om zijn gemoedelijkheid. Bij De Lemmenskamp in Woudrichem werd de professionele werkwijze in de keuken erg gewaardeerd. Die locatie kreeg drie sterren.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail