Terug naar nieuwsoverzicht

De zingende familie verwierf grote bekendheid door hun deelname aan tv-programma Holland’s Got Talent. Ook in Geertruidenberg maakten ze een onuitwisbare indruk.

Het is even na half 3 als in het atrium van Mauritsstaete Opera Familia verschijnt. Nog voor er één noot is gezongen, klinkt er al bewondering om de opvallende kleding van zalmkleurig tule, paars chiffon en wit zijde. Maar niet alleen de drie leden van Opera Familia zijn prachtig uitgedost, ook de 150 belangstellenden hebben hun best gedaan. Voor mevrouw Ruit is het dubbel feest. Ze was gisteren jarig en viert vandaag haar verjaardag. Haar visite zal echter moeten wachten tot ná het optreden, want de bewoonster van Mauritsstaete wil eerst genieten van het concert.

Opera familia 29.3.17

Stichting Wij voor Jou

Opera Familia geniet inderdaad grote bekendheid nadat vader Paul (bariton), moeder Carla (mezzosopraan) en dochter Belinda (sopraan) meededen aan Holland’s Got Talent. Nadat het trio de finale van het populaire tv-programma had bereikt, ging alles snel: een platina album, uitverkochte theatertournees, tv specials en vele concerten in binnen- en buitenland. Het optreden in Mauritsstaete maakt onderdeel uit van een reeks concerten voor ouderen in Nederland. Deze zijn mogelijk gemaakt door de stichting Wij voor Jou. Dit goede doel zet zich in voor maatschappelijke projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen en dier. Tot eind 2017 treedt het trio in diverse zorgcentra op.

Vals zingen

Mevrouw Van Reek is per toeval in Mauritsstaete. “Ik zou eigenlijk naar een bingo gaan. Maar ben blij dat die niet doorging. Dit had ik niet willen missen. Wat een mooie stemmen. Kon ik ook maar zo zingen. Als ik zing, wordt de melk bij de buren zuur. Het is zo vals dat mijn dochter me zelfs verbiedt om in de kerk mee te zingen.” Vals zingen is er vandaag niet bij. Het trio zingt onder de noemer ‘Rondje Vrijthof’ tweemaal een half uur in de stijl van André Rieu. Met meezingers, maar ook met liederen uit bekende opera’s en operettes. Dat doen zij in opvallende galajurken (na de pauze in het groen, crème en een stijlvol zwart kostuum). Vaak zingen ze gedrieën, maar er zijn ook solo’s en prachtige duetten van moeder en dochter, terwijl vader de piano bespeelt.

André Rieu

Bewoner Jacques van Doorn zwaait uitbundig zijn armen in de lucht als ‘O sole mio” wordt voorgedragen. “Schitterend. Ik hou van opera. Ik luister elke avond naar de klassieke zender Brava. Vanaf het moment dat ik wist dat Opera Familia zou komen, heb ik uitgekeken naar deze middag. Opera Familia doet zeker niet onder voor André Rieu die ik al drie keer live heb gezien. Dit is de mooiste dag in tijden!”

Deel deze pagina: Linkedin E-mail