Terug naar nieuwsoverzicht


Bezoekers kunnen tijdens de zorgmarkt in Altenahove van 15.30 tot 17.00 uur bij verschillende kraampjes (hernieuwd) kennismaken met het verpleeghuis en de diensten van De Riethorst Stromenland. Er zijn kraampjes van onder andere eerstelijns verblijf, thuiszorg, behandeling en begeleiding, Expertisecentrum Wondzorg,  Geriatrische Revalidatiezorg, vrijwilligers en dagbesteding. Ook partijen die een belangrijke bijdrage leveren aan het prettig wonen en leven in Altenahove zijn aanwezig. Wie meer wil zien, kan die middag meedoen aan een van de rondleidingen op de afdeling Wilgenroos en een kijkje nemen bij de dagbesteding. In het restaurant worden lekkere hapjes geserveerd.

Ingericht voor verschillende doelgroepen

De grootscheepse verbouwing van Altenahove heeft enkele jaren geduurd. In verschillende fasen werden een voor een de afdelingen vernieuwd. Binnen Altenahove zijn vier afdelingen die ingericht zijn voor de verschillende doelgroepen die binnen de locatie kunnen wonen. Grote gezamenlijke ruimtes maakten plaats voor kleinere, knussere woonkamers. Op de afdelingen voor mensen met een somatische zorgvraag heeft iedere klant een eigen appartement dat naar wens kan worden ingericht. De afdelingen voor mensen met dementie zijn ingericht als kleinschalige woonvoorzieningen die rust en privacy bieden en zoveel mogelijk lijken op de thuissituatie. Het vernieuwde Altenahove past goed bij de werkwijze van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland: het bieden van 'omgevingszorg', waarbij de inrichting van de omgeving is aangepast op de belevingswereld van de klanten.


Iedereen welkom

Met het open huis en de zorgmarkt wil Altenahove laten zien hoe er in de moderne zorglocatie gewoond en gewerkt wordt. Medewerkers, vrijwilligers, omwonenden en andere belangstellenden: iedereen is welkom. Altenahove ligt aan Rivierenland 1 in Almkerk. 

AH a104 1705 Advertentie Open huis en Zorgmarkt

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail