Terug naar nieuwsoverzicht

De open dag van de Dagbesteding De Riethorst Stromenland is een groot succes geworden. Veel belangstellenden vonden op 7 oktober jl. de weg naar de nieuwe locatie aan de Stadsweg 5a in Geertruidenberg. Daar konden zij sfeer proeven en informatie krijgen over de mogelijkheden die de dagbesteding biedt.

Geïnteresseerden, waaronder (toekomstige) klanten met hun familie maar ook buurtbewoners werden feestelijk ontvangen met koffie en taart. Er werden onder meer door klanten gemaakte poppen verkocht. Schipperskoor “Recht zo die gaat” uit Raamsdonksveer trakteerde iedereen op een spetterend optreden.

Koor web

Activiteiten voor mensen met lichamelijke klachten of geheugenproblemen

Dagbesteding wordt op werkdagen tussen 9.30 en 16.00 uur aangeboden aan mensen met lichamelijke klachten en/of geheugenproblemen. De diverse activiteiten bieden een aanvulling op het dagelijks leven. Het behouden en versterken van zelfredzaamheid is hierbij belangrijk. Er is nog plaats voor nieuwe klanten. Mensen met een indicatie zijn van harte welkom. De indicatie is via de gemeente aan te vragen (WMO).

Dhr. Jansen (88) uit Made komt al jaren naar de dagbesteding van De Riethorst Stromenland. Hij laat zijn vrouw (86) de nieuwe locatie zien. Dhr. Jansen: “Ik moet nog wel wennen aan de nieuwe locatie, maar ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik kom hier op dinsdag en op vrijdag. Dan schilder ik meestal of ik drink koffie en praat met andere klanten.” Zijn vrouw valt hem bij: “Hij komt op deze manier onder de mensen. Dat vind ik belangrijk voor hem. Voor mij is het ook fijn. Ik doe alles nog zelf. In de tijd dat hij naar de dagbesteding gaat, kan ik op mijn gemak een boekje lezen.”

“Uitkomst voor klant én mantelzorger”

Tonny van Vlokhoven, zorgmanager bij De Riethorst Stromenland, beaamt het belang van de dagbesteding: “Mensen wonen steeds langer thuis. De belasting voor de mantelzorger wordt hiermee steeds hoger. De dagbesteding geeft het thuisfront even lucht.  Vaak is ook de eenzaamheid van onze klanten groot. Je merkt aan hen dat de dagbesteding dan echt een uitkomst kan zijn. Ze genieten van de aandacht en het gezelschap. De diverse activiteiten, maar ook therapie of een behandeling stemmen we zoveel mogelijk persoonlijk af. Op die manier is de dagbesteding een waardevolle aanvulling,” zo zegt ze.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail