Terug naar nieuwsoverzicht

Zoals jullie weten is er veel veranderd in de zorg. Niet alleen wát we doen, maar ook de manier wáárop we dat doen. Afgelopen jaren spraken we over thuiszorg, deze naam veranderen we nu in wijkverpleging.

Waarom deze nieuwe naam?

De thuiszorg die we van een aantal jaren geleden kennen, bestaan in feite niet meer. De huishoudelijke hulp behoorde vroeger tot de thuiszorg, dit is overgenomen door gemeenten. Mensen wonen langer thuis waardoor ze ook een zwaardere zorgvraag hebben. De minder complexe zorgvragen worden veelal overgenomen door familie, mantelzorgers, vrijwilligers en/of buren. Als zorgorganisatie leveren wij steeds complexere zorg. We hebben veel kennis in huis als het gaat om dementiezorg. Ouderen hebben vaak te maken met meerdere problemen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ook daar hebben we de expertise. We leveren zorg én behandeling.

De thuiszorg van een aantal jaar geleden was er hoofdzakelijk voor het aantrekken van steunkousen of persoonlijke verzorging. We zien nu dat we meer verpleegkundige handelingen verrichten, zorgen voor de juiste medicatie etc. De naam ‘wijkverpleging’ sluit beter aan bij de zorg van nu. Daarom is ervoor gekozen om onze naam te wijzigen. De Riethorst Stromenland levert geen ‘thuiszorg’ meer maar ‘wijkverpleging’.

Waar leveren we wijkverpleging?

Mensen kennen ons veelal van onze elf zorglocaties. Maar juist in de wijk zijn wij ook actief. We komen bij onze klant in ons hele werkgebied, dat wil dus zeggen: in de gemeenten: Geertruidenberg, Oosterhout, Waalwijk (Waspik) en Altena. Onze wijkverpleging is verdeeld over vier teams, waar in totaal 60 collega’s werken.

Thuiszorg team Mauritsstaete

Onze klanten in de aanleunappartementen in Mauritsstaete werden tot op heden ondersteund vanuit thuiszorg team Mauritsstaete Vanaf 1 januari 2018 voegen we onderstaande teams samen tot één team:

  • Thuiszorg team Mauritsstaete (aanleunwoningen)
  • Thuiszorg team Geertruidenberg/Oosterhout (in de wijk)

Dit nieuwe team heet voortaan ‘Wijkverpleging Geertruidenberg’.

Vaste medewerkers

De zorgmedewerkers uit thuiszorg team Mauritsstaete blijven in het nieuwe team werkzaam, aangevuld met collega’s uit team Oosterhout/Geertruidenberg. Door deze twee teams samen te voegen naar één team, kunnen we beter aansluiten bij de wensen van onze klant. Daarnaast kunnen we meer gebruik maken van elkaars expertise. De overige collega’s uit het team Oosterhout/Geertruidenberg gaan verder als “Wijkverpleging Oosterhout”.

Leidinggevende wijkverpleging

Zorgmanager Tonny van Vlokhoven wordt vanaf 1 januari 2018 leidinggevende van álle Wijkverpleging teams (en álle dagbestedingen). Voorheen viel thuiszorg Mauritsstaete nog onder de verantwoordelijkheid van Anne Marie van Dinther. Wijkverpleging kent nu dus één manager.

Contactgegevens Wijkverpleging:

Team Geertruidenberg
Mauritsstaete
Stadsweg 9a01, 4931 HV Geertruidenberg
06 23068207
___________________________
Team Oosterhout
Slotjesveste
Van Oldeneellaan 30, 4902 ZC Oosterhout
06 53716832
___________________________
Team Werkendam
De Dotter
In ‘t Rietwerf 101, (1e etage), 4273 CG Hank
06 53717342
___________________________
Team Woudrichem
De Lemmenskamp
Weth. de Joodestraat 2, 4285 CD Werkendam
06 10711781
___________________________

Sámen voor de klant

Collega’s uit de wijkverpleging ondersteunen in de eerste fase. Daarna staan de zorgteams op onze zorglocaties voor hen klaar. Samenwerken en doorverwijzen naar de juiste persoon is hierbij van groot belang. Sámen maken we het leven van onze klanten fijner…

Deel deze pagina: Linkedin E-mail