Terug naar nieuwsoverzicht

'Almkerk mag hier trots op zijn'

Bewoners, familieleden en omwonenden van verpleeghuis Altenahove in Almkerk hebben op woensdag 11 januari samen geproost op het nieuwe jaar. Tijdens de gezellige en druk bezochte nieuwjaarsborrel proefden ze volop van de lekkernijen van het nieuwe restaurant en genoten ze van een optreden van ’t Hèmerts Visserskoor.

nieuwjaarsborrel altenahove 2 web

De nieuwjaarsborrel van Altenahove was voor veel omwonenden een hernieuwde kennismaking met het verpleeghuis. In de afgelopen jaren is deze locatie van De Riethorst Stromenland volledig verbouwd en uitgebreid; eind 2016 werden de laatste werkzaamheden afgerond. Het vernieuwde Altenahove heeft sinds het najaar ook een restaurant, dat voor iedereen – zoals buurtbewoners – toegankelijk is. Tijdens de borrel lieten de medewerkers welzijn, vrijwilligers en restaurantmedewerkers met hapjes en drankjes zien wat het restaurant in huis heeft.

nieuwjaarsborrel altenahove 16 web

Niet te vergelijken

Almkerkers Wout en Leontrien Pellekaan waren al elf jaar, sinds het overlijden van Wouts moeder, niet meer in Altenahove geweest. “Ik las over de nieuwjaarsborrel en dacht: daar moeten we heen”, vertelt Wout, terwijl hij en Leontrien in het restaurant genieten van een glaasje champagne en lekkere hapjes. “Het is niet te vergelijken met toen mijn moeder hier woonde. Ik sta er echt van te kijken hoe mooi het geworden is.” Hij vindt dat Almkerk trots mag zijn op zijn verpleeghuis. “Niet alleen de verzorging is goed, maar ook alles wat eromheen zit, zoals dit restaurant. De hapjes zijn heerlijk en het personeel is enthousiast. Ik denk dat wij zeker hier eens gaan eten, en ik hoop dat meer mensen uit Almkerk dat gaan doen.”

Trakteren

De bezoekers van de nieuwjaarsborrel kwamen ook van verder weg. Anja Gijselhart uit Heusden was op bezoek bij haar moeder Ans, die in Altenahove revalideert, en samen genoten ze volop van het bevlogen optreden van ’t Hèmerts Visserskoor. “Ik heb meegezongen en mijn moeder heeft meegeklapt”, vertelt Anja lachend tijdens de pauze. Ze is rechtstreeks van haar werk naar Almkerk gereden en heeft samen met haar moeder gezellig in het restaurant een hapje gegeten. Ze is erg tevreden met de locatie, vertelt ze. “Het is fijn dat mijn moeder hier in het restaurant met bezoek kan zitten; ze kan ons zelfs af en toe op een etentje trakteren. En het eten is hier prima verzorgd.”

Wijkfunctie

Niet alleen de gasten genoten tijdens de nieuwjaarsborrel, ook voor Michiel Steenhagen, teammanager facilitair, was het een mooie avond. “Dit is precies wat we willen: mensen die voor gezelligheid en een hapje eten naar Altenahove komen”, legt hij uit. “Ons restaurant kookt niet alleen voor de mensen die bij ons wonen, we hebben ook een wijkfunctie. Iedereen is hier welkom.” Om het restaurant voor nog meer mensen toegankelijk te maken, zijn vanaf 1 januari 2017 de openingstijden verruimd. Het is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Op het menu staat voor ieder wat wils: van een kopje koffie of thee met wat lekkers, tot een lunch of warme maaltijd.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail