Terug naar nieuwsoverzicht

De gemeente Geertruidenberg gaf onlangs groen licht voor de nieuwbouw van verpleeghuis De Riethorst. Nadat de bezwaarprocedure is afgerond, wordt het huidige verpleeghuis gesloopt. Op de huidige plaats komt een nieuw verpleeghuis waar ontmoeten centraal staat. Het wordt een comfortabel gebouw met voldoende privacy voor cliënten.

Planning

Het is de bedoeling dat cliënten uit het huidige verpleeghuis rond mei 2017 naar een tijdelijke huisvesting verhuizen. Deze planning is echter onder voorbehoud. We hopen dat zij rond juni/juli 2019 weer terug kunnen naar de nieuwe Riethorst. Ook dit is onder voorbehoud. Momenteel zijn we in gesprek om een prettig, tijdelijk onderkomen te vinden. Cliënten en familieleden worden hierover persoonlijk geïnformeerd door De Riethorst Stromenland.

Wat komt er in het nieuwe pand?

Zorg:
Het nieuwe verpleeghuis heeft ruimte voor 96 mensen: PG (dementie) en Somatiek. Er komen ruime appartementen die voldoen aan alle eisen van deze tijd. Cliënten krijgen eigen sanitair en een eigen slaapkamer. We gaan werken in kleinschalige huiskamers, waar cliënten en het zorgteam samen de dag samen doorbrengen.

Expertisecentrum Dementie:
In het verpleeghuis komt een nieuw Expertisecentrum Dementie van De Riethorst Stromenland.

Kantoor:
De medewerkers van het Centrale kantoor van De Riethorst Stromenland komen te werken in de kantoorruimtes op de derde etage.

Impressie

Het pand is ontworpen door Oomen Architecten uit Breda. De artist impressions zijn een voorlopig ontwerp. 

1825 1 VO RENDER Entree low res

1825 1 VO RENDER Oost low res

1825 1 VO RENDER Venestraat low res

1825 1 VO RENDER Zuidgevel low res

Lees hier meer over de nieuwbouw van De Riethorst. 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail