Terug naar nieuwsoverzicht

 

Mantelzorgdag 54 web

Activiteiten in Werkendam en Woudrichem

Mantelzorgers verdienen het om af en toe in het zonnetje gezet te worden. Daarom organiseerden medewerkers van de Dagbesteding van De Riethorst Stromenland in Werkendam en Woudrichem op donderdag 9 november een gezellige bijeenkomst voor klanten en hun mantelzorgers.

Accordeon

Bij de Dagbesteding in De Citadel in Woudrichem werd er eerst koffie met gebak geserveerd en daarna gezellig meegeneuried en -gezongen met de deuntjes die een accordeonist speelde.

Terwijl de klanken van ‘Tulpen uit Amsterdam’ klinken, vertelt Hetty van Gammeren hoe leuk ze het vindt om op deze manier de ochtend door te brengen met haar schoonmoeder Nel. “Dan zie ik ook eens hoe het er op de dagbesteding aan toe gaat”, vertelt ze. Haar schoonmoeder is onlangs 90 geworden. “Toen ben ik hier ook geweest om een gebakje te komen eten. Het is hier fantastisch, mijn schoonmoeder heeft het enorm naar haar zin.”

Na de muziek volgde nog een Brabantse koffietafel, en voor de klanten ’s middags nog een gezellige bingo.

Beweegles

Bij de Dagbesteding in zorgcentrum Goezate in Werkendam konden de mantelzorgers eveneens genieten van allerlei lekkers. Maar dat niet alleen: ze mochten ook meedoen aan een beweegles. Rubberen ringen hoog in de lucht houden, onder de benen door, achter de rug langs: de oefeningen waren leuk en ontspannend en zorgde soms ook voor wat hilariteit. Na afloop werden de deelnemers beloond met een advocaatje.

De Meer Bewegen voor Ouderen-docent Helma Avontuur was enthousiast over de deelname van de mantelzorgers. “Vaak weten mantelzorgers niet wat we doen in zo’n les, en waarom bewegen zo belangrijk is. Dat ze niet hun vader of moeder alles uit handen moeten nemen, maar juist zelf ook voor de koffie moeten laten zorgen als ze dat nog kunnen.” Om nog meer mantelzorgers de kans te geven mee te doen, werd er ook een dag later nog een beweegles voor mantelzorgers georganiseerd.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail