Terug naar nieuwsoverzicht

‘Een zorgcentrum dat inspireert en uitnodigt!’

Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland werkt letterlijk en figuurlijk aan de toekomst. Verpleeghuis De Riethorst in het historische hart van Geertruidenberg wordt op dit moment gesloopt. Het maakt plaats voor een nieuw zorgcentrum met een nieuwe visie. Het zorgcentrum staat straks letterlijk open voor iedereen uit de omgeving. Op donderdagavond 30 november is er een open inloopavond over de nieuwbouw. Oomen Architecten presenteert de definitieve ontwerpschetsen. Iedereen is welkom!

PR 01 Impressie web

Open inloop

Het is een open inloopavond. Bezoekers kunnen deze avond langs diverse presentatieborden lopen met 3D schetsen van het nieuwe zorgcentrum. Architect Sander van Sambeek van Oomen Architecten is aanwezig. Deze avond is daarnaast bedoeld om met elkaar als buurt in gesprek te gaan en vragen te stellen. Buurtbewoners in het bijzonder zijn van harte welkom. De Riethorst Stromenland en de gemeente Geertruidenberg zetten zich in voor een prettige leefbare buurt waarin sámen werken, wonen en zorgen voor elkaar centraal staan. Aanmelden is niet nodig.

Verkoop woningen

Ook Van Wanrooij Projectontwikkeling is deze avond aanwezig. Naar verwachting starten zij met de verkoop van de particuliere koopwoningen rond maart 2018. Geïnteresseerden kunnen deze avond woningplattegronden inzien. En de laatste artist impressions van de woningen bekijken op presentatieborden.

Tijd en locatie

De koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar. De inloopavond start om 19.30 en is om 21.00 uur afgelopen.  De avond wordt georganiseerd in woonzorgcentrum Mauritsstaete (onderdeel van De Riethorst Stromenland) aan de Stadsweg 9a01 in Geertruidenberg.

Bijzonder nieuw zorgcentrum

Met de bouw van het zorgcentrum wil zorgorganisatie De Riethorst Stromenland een vooraanstaande rol innemen in de ouderenzorg. Zij vindt het belangrijk om mee te gaan met de tijd en daar ook tijdig op in te spelen. De samenleving vergrijst in een rap tempo. Zorgorganisaties hebben een belangrijke taak om passende zorg te leveren aan iedereen die dat nodig heeft, nu én in de toekomst. Bij de bouw van de nieuwe Riethorst wordt er niet alleen gekeken naar de inhoudelijke ontwikkelingen in de ouderenzorg, maar ook naar de ontwikkelingen op het gebied van bouw, interieur, ICT en zorgtechnologie. Het wonen en werken in het pand moet voldoen aan alle eisen van de toekomst.

Verrassend nieuw

De nieuwe Riethorst is verre van een standaard verpleeghuis. Het wordt anders dan we gewend zijn. De Riethorst Stromenland hoopt hiermee te inspireren en in te spelen op de nieuwe generatie van mensen die zorg nodig hebben. Het nieuwe zorgcentrum streeft ernaar om een warm thuis te zijn voor mensen die niet meer thuis kunnen blijven wonen. Het nieuwe zorgcentrum kan vergeleken worden met een ‘dorpje’ met pleinen, hoven, tuinen, openbare ruimtes en faciliteiten. De mensen die er wonen hebben een eigen appartement met badkamer. De Riethorst Stromenland wil dat mensen onderdeel uitmaken van de maatschappij. Dat is een wezenlijk verschil met het ‘instellingsgevoel’ van jaren geleden. De mensen die in De Riethorst komen wonen, hebben alle ruimte om zelf te bepalen wat zij willen en nog zelf kunnen met hun familie. De zorgprofessionals helpen bij datgene wat iemand echt niet meer kan. In het gebouw zijn ‘bewegingsruimtes’ te vinden, ‘ontmoetingspleinen’ en ‘belevingsgerichte ruimtes’. Juist voor buurtbewoners is De Riethorst een pand met mogelijkheden. Het pand is er voor iedereen, ook voor jongere mensen. Veilige zorg en geborgenheid middenin de samenleving, dat is de nieuwe Riethorst. De Riethorst is geen verpleeghuis maar een hele nieuwe buurt in Geertruidenberg. ‘Het wordt de ontmoetingsplek dóór en vóór de wijk’. Ook klanten/bewoners vanuit Prisma komen straks in het nieuwe pand te wonen. De Riethorst Stromenland en Prisma ondertekenden laatst een intentieovereenkomst.

Expertisecentrum dementie

Het aantal mensen dat aan dementie lijdt blijft de komende jaren toenemen. De Riethorst is straks een zorgcentrum dat gespecialiseerd is in dementie. Vanuit dit Expertisecentrum Dementie werkt De Riethorst Stromenland niet alleen lokaal, maar ook regionaal. Dit betekent dat mensen met dementie in De Riethorst kunnen wonen, maar dat de gespecialiseerde zorgprofessionals ook bij de mensen komen die nog thuis wonen. Onder De Riethorst Stromenland vallen elf zorglocaties, verspreid over vijf gemeenten. Alle zorglocaties waar mensen wonen die lijden aan dementie worden ondersteund vanuit dit nieuwe Expertisecentrum Dementie in Geertruidenberg.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail