Terug naar nieuwsoverzicht

Op dinsdag 27 januari 2016 organiseerden De Riethorst Stromenland en de gemeente Geertruidenberg een inloopavond voor omwonenden van verpleeghuis De Riethorst. De avond is goed bezocht, meer dan 100 mensen kwamen op de bijeenkomst af. Tijdens de avond zijn de aangepaste plannen gepresenteerd voor de herontwikkeling van het gebied rondom De Riethorst en het nieuwe verpleeghuis.

Geslaagde opzet

Wethouder Kevin van Oort en bestuurder van De Riethorst Stromenland Mireille de Wee trapten af met een korte presentatie over de plannen en de noodzaak van een nieuw verpleeghuis. Na afloop konden de gasten op het Rietplein met elkaar te praten over de plannen. In diverse standjes waren borden en tekeningen te zien. Mensen konden hun vragen stellen aan de betrokken partijen en hun opmerkingen noteren.

De belangrijkste veranderingen in het plan zijn:

  • de hoogte van het verpleeghuis wordt lager
  • er komt geen supermarkt bij De Riethorst (het plan is om de supermarkt aan het Schonckplein uit te breiden)

DSC03587 web

DSC03604 web

‘Complimenten voor het proces’

Veel omwonenden waren erg tevreden dat de gemeente naar hun input van afgelopen zomer heeft geluisterd. Mensen gaven hun complimenten voor hoe het proces is gelopen. Een andere veelgehoorde reactie was om de Venestraat een historisch karakter te geven.

Planning

De gemeente vult de plannen aan met de laatste input van omwonenden. Op 3 februari wordt het plan behandeld in de discussieraad en op 25 februari neemt de gemeenteraad een besluit over de herontwikkeling. Daarna wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart, in deze periode kunnen officiële bezwaren worden gemaakt.

Noodzaak nieuw verpleeghuis

De Riethorst Stromenland hoopt van harte dat er zo snel mogelijk gestart kan gaan worden. Met een nieuw verpleeghuis kunnen we voldoen aan de verwachtingen van onze (toekomstige) cliënten. Een modern pand dat voldoet aan de eisen van deze tijd: een prettige woonomgeving met privacy en een eigen appartement met douche- en toiletruimte.

Klik hier voor de presentatie van de gemeente Geertruidenberg

Klik hier voor de presentatie van De Riethorst Stromenland

Deel deze pagina: Linkedin E-mail