Terug naar nieuwsoverzicht

Doe jij een opleiding in de zorg, maar weet je nog niet met welke doelgroep jij na je opleiding wilt werken? Werk je in de zorg, maar overweeg je een overstap naar een andere doelgroep? Overweeg jij of werken in de zorg iets voor jou is, maar wil je meer informatie?

In de praktijk merken we dat in de zorg niet snel wordt gekozen voor het werken met mensen met de ziekte van Huntington. De ziekte is relatief onbekend en de beeldvorming over het werken met deze doelgroep sluit vaak niet aan bij de werkelijkheid.

Informatieavond

Om jou kennis te laten maken met de ziekte van Huntington organiseert De Riethorst Stromenland een informatieavond. Tijdens deze informatieavond informeren we je over wat de ziekte inhoudt en wat het doet met de patiënt en zijn of haar familie. Daarnaast besteden we aandacht aan wat het vraagt van zorgmedewerkers om met deze doelgroep te werken en waarom veel van onze collega’s het met zoveel plezier en bevlogenheid doen.

Hoe ziet de avond eruit?

Door middel van interviews met cliënten, hun familie en zorgmedewerkers schetsen we een beeld van deze ziekte. De interviews worden ondersteund met beeldmateriaal en muziek. Aansluitend is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een drankje in gesprek te gaan met onze medewerkers over hun ervaringen.

Wil jij kennis maken met de ziekte van Huntington? Meld je dan nu aan via c.witte@drsn.nl. Deelname is gratis.

Datum:                   dinsdag 7 mei 2019
Tijd:                        19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie:                  Volckaert Theater, Dongepark 1, 5102 DB Dongen

Ons expertisecentrum Huntington neemt deel aan het Topcare Potential Program. Voor medewerkers is het een bijzondere kans om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail