Terug naar nieuwsoverzicht

Sinds maart 2016 zijn zorgorganisaties De Riethorst Stromenland, Avoord, Surplus, Thebe en Volckaert partner in Het AanmeldPortaal. Zij hebben in Het AanmeldPortaal de krachten gebundeld om zorg op maat te bieden aan kwetsbare ouderen die niet meer thuis kunnen wonen, maar ook niet in het ziekenhuis horen. Het portaal blijkt in een grote behoefte te voorzien en heeft al veel kwetsbare ouderen adequaat kunnen helpen. Om de verwijzers nog meer te ondersteunen in de zoektocht naar een passende plek voor deze kwetsbare groep patiënten gaat Het AanmeldPortaal digitaal. Vanaf 15 oktober 2019 werkt Het AanmeldPortaal met Verwijshulp en heeft de verwijzer nog sneller en beter inzicht in de beschikbare mogelijkheden. Zowel in de avonduren als overdag.

aanmeldportaal4 copy

Hoe werkt Verwijshulp

www.verwijshulp.nl is speciaal ontwikkeld voor verwijzers in de gezondheidszorg die op zoek zijn naar een online actueel overzicht van de beschikbare bedden in revalidatiecentra, verzorgings- en verpleeghuizen. Met de 24-uurshulp zoekt de verwijzer zelf snel en efficiënt naar een passende oplossing voor de zorgvragende patiënt.

Voordelen

De digitale manier van werken kent vele voordelen. Zo zijn er geen langdurige telefoongesprekken meer nodig, heeft de verwijzer meer overzicht en sneller inzicht in de beschikbare capaciteit op de zorglocaties. Er kan op meerdere termen gezocht worden, zoals verblijfsduur, zorgaandoening, aanbieder of gewenste locatie. Met een eenvoudig stroomschema wordt direct duidelijk bij welke zorgorganisatie in de regio bedden vacant zijn. De informatie over de vrije bedden is actueel, waardoor direct zichtbaar is of de plaats van voorkeur beschikbaar is. En mocht dat niet zo zijn, dan worden er direct alternatieven getoond. Kortom; met de nieuwe werkwijze biedt Het AanmeldPortaal verwijzers op een eenvoudige wijze een 24-uurshulp met altijd en overal inzicht in de beschikbare capaciteit van de aangesloten zorgorganisaties. Hiermee wordt een goede toeleiding van kwetsbare ouderen geoptimaliseerd.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail