Terug naar nieuwsoverzicht

Jaarlijks evenement weer druk bezocht

Op 25 november jl. organiseerde verpleeghuis Altenahove haar jaarlijkse winterfair. Ook dit jaar werd het evenement druk bezocht. Familie en vrienden van klanten, maar ook buurtbewoners wisten de weg naar deze zorglocatie van De Riethorst Stromenland te vinden.

Aanbod

Lisanne Verstegen is coördinator Welzijn en Vrijwilligers van De Riethorst Stromenland op de locatie Altenahove. “Het is een hele leuke en gezellige dag. Dit jaar hebben we gekozen voor een route door het verpleeghuis, door het grote aanbod van artikelen en de verwachte drukte.”
Op de route stonden vele kramen met een divers aanbod.  Er werden sieraden, maar bijvoorbeeld ook sjaals, cadeauartikelen en zelfgemaakte tassen verkocht. Ook het Thomashuis uit Almkerk was weer van de partij. Met Kerstmis in aantocht waren er natuurlijk ook raamdecoraties, verlichting en kaarten te verkrijgen. Ook aan de inwendige mens werd gedacht. De winterfair deed zijn naam eer aan met overheerlijke poffertjes, pannenkoeken en vers gebakken poontjes. Maar ook zelfgemaakte cupcakes en taarten vonden hun weg naar hongerige magen. Het Vischwijvenkoor luisterde de markt op met hun vrolijke liedjes. Hilarisch was de caviabakrace, bekend van de Wie-Kent-Kwis uit de jaren tachtig. Natuurlijk was er ook dit jaar een loterij.

Winterfair Ahove 01 web

Drempelverlagend

Met de winterfair wil Altenahove haar klanten een gezellige dag bezorgen. Hierbij is integratie met de buurt de achterliggende gedachte. Lisanne Verstegen: “Met deze activiteit willen we de drempel voor buurtbewoners verlagen. We zijn dan ook blij dat  veel mensen uit Almkerk een kijkje komen nemen. Ons verpleeghuis staat midden in een woonwijk en voor onze cliënten is het belangrijk om contact met de buurt te houden. Zo voelen zij zich meer betrokken. Met de winterfair halen we de buitenwereld naar binnen. En daar genieten onze klanten van. Daarbij is het voor klanten, familie en vrienden leuk om binnen Altenahove weer eens iets anders te ondernemen. ”

Met de opbrengst van de standhouders en de loterij worden nieuwe activiteiten voor de klanten van Altenahove georganiseerd. De opbrengst van de verkoop van de pannenkoeken, de poffertjes en de caviabakrace gaat naar de Stichting Vrienden Stromenland. Met het geld sponsort zij de dierensnoezeldag.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail