Terug naar nieuwsoverzicht

Een kijkje achter de deuren van Altenahove

Wat gebeurt er achter de deuren van Altenahove? Omwonenden van het verpleeghuis in Almkerk konden op donderdag 18 februari een kijkje nemen tijdens de informatieavond. Daar kregen ze alles te horen over de zorg in Altenahove, de verbouwing die in volle gang is en over het restaurant dat eind dit jaar geopend wordt.

Eigen kamer

In verpleeghuis Altenahove wordt al enkele maanden hard gewerkt aan de vernieuwde afdeling Wilgenroos. De afdeling wordt groter in oppervlakte, maar niet in het aantal cliënten. Waar voorheen twee mensen een slaapkamer deelden, krijgt iedere bewoner straks een eigen appartement met sanitaire voorzieningen.
Wanneer Wilgenroos klaar is, wordt ook de entree van Altenahove onder handen genomen. Daar komt een gezellig restaurant, waar niet alleen voor bewoners wordt gekookt, maar ook voor omwonenden en andere belangstellenden. Naar verwachting gaat het restaurant eind dit jaar open.

informatieavond altenahove 44 low res

Kraampjes

Tijdens de informatieavond kregen de bezoekers de korte film ‘Pak mijn hand’ te zien, over een van de bewoners van Altenahove en de zorg die zij op de afdeling ervaart. Deze film is op internet te zien (www.youtube.com/RiethorstStromenland). Tijdens de informatieavond maakte de film grote indruk. Vervolgens kon men langs verschillende kraampjes lopen, waar informatie werd gegeven over onder andere de verbouwing, maar ook over wat Altenahove verder biedt. Zoals behandeling en  begeleiding en thuiszorg. Extra druk was het bij het kraampje ‘Activiteiten’, waar bezoekers konden meedoen aan een interactieve quiz. Bij het kraampje van het toekomstige restaurant werden lekkere hapjes uitgedeeld.

informatieavond altenahove 31 low res

Kleinschalig

Voor het echtpaar Faber, dat vlak bij het verpleeghuis woont, is Altenahove niet echt onbekend terrein. De uitnodiging om weer eens te komen kijken namen ze graag aan. “We kwamen hier tot een paar jaar geleden met onze dochter, die hier fysiotherapie kreeg”, vertelt mijnheer Faber. “Ik heb altijd een heel positieve indruk van Altenahove gehad.” De presentatie van de bouwplannen bevestigt die indruk. “Wat ontzettend goed dat de zorg hier kleinschalig wordt”, vindt mevrouw Faber. “We hebben veel te maken gehad met zorginstituten en gezien wat grootschalig met mensen doet.” Mijnheer Faber vult aan: “Het gaat erom of mensen zich thuis voelen. Dat krijg je met grootschalig wonen gewoon niet voor elkaar.”

Onderdeel van de wijk

Locatiemanager Nicole Koopmans was blij met de enthousiaste reacties van bezoekers. “We willen heel graag aan omwonenden laten zien wat er achter onze deuren gebeurt. Vaak leren mensen ons pas kennen als ze zelf of een familielid hier worden opgenomen, maar liever maken we eerder kennis met elkaar. We willen graag als Altenahove onderdeel zijn van de wijk. We zouden er heel blij mee zijn als mensen straks spontaan binnenstappen en in ons restaurant een hapje komen eten. En misschien willen ze ook als inwoner van Almkerk iets doen of meedenken voor onze cliënten. We zijn natuurlijk ook altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen.” 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail