Terug naar nieuwsoverzicht

Alzheimer Café Altena op 17 februari 2020

 

Het proces van iemand met dementie is moeilijk te voorspellen. Mensen veranderen door hun ziektebeeld en daarmee veranderen de situaties die zo vanzelfsprekend waren. Hiermee kun je soms voor moeilijke situaties staan; wat is wijsheid, waar doe je goed aan? Deze dilemma’s zijn voor iedereen weer anders en het is goed om hier eens over te praten. In het Alzheimer Café Altena gaan we hierover in gesprek met Jennie Dalm en Trudy Mosselman, beiden casemanager dementie. 

Voorbeelden van dilemma’s:


⦁ Is het autorijden nog verantwoord?
⦁ Wat doe je als je naaste hulp weigert bij het wassen of douchen?
⦁ Moet je een moeder of vader vertellen dat de zoon of dochter (ernstig) ziek is?
⦁ Of als je naaste door de dementie remmingen verliest en teveel ongezonde dingen gaat eten? Wat doe je? Door te horen hoe anderen hiermee omgaan en hoe zij dat ervaren, geeft dat herkenning, erkenning, begrip en mogelijk inzicht in wat u anders kan doen. Misschien herkent u het juist helemaal niet, omdat u er heel anders mee omgaat. Het delen geeft vaak nieuwe inzichten en soms ook opluchting.

Het Alzheimer Café Altena is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Natuurlijk zijn ook hulpverleners en andere belangstellenden van harte welkom. Het Alzheimer Café Altena is een initiatief van de gemeente Altena, betrokken organisaties in de regio zoals Zorgplein Maaswaarden, De Riethorst Stromenland en Trema en wordt ondersteund door Alzheimer Nederland.

Locatie en tijd

Elke 3e maandag van de maand in het Wapen van Emminckhoven, Brugdam 5 te Almkerk. Het programma begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. 

Deelname en informatie

Toegang van het Alzheimer Café Altena is geheel gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig, u bent van harte welkom.

Wilt u meer informatie, bel dan naar 06-53111854.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail