Terug naar nieuwsoverzicht

Verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg organiseerde op 14 april jl. in samenwerking met de “Stichting Vrienden van verpleeghuis De Riethorst” een avondvullend programma, genaamd “De Uitdaging”. Deze Soundmix Playbackshow kon de cliënten van de verschillende locaties van De Riethorst Stromenland uitermate boeien.

De Uitdaging 08 low res

Ilse Heijne, werkzaam als activiteitenbegeleider in verpleeghuis De Riethorst, zag het als een uitdaging om een dergelijke avond te organiseren. “Vroeger waren er regelmatig dit soort avonden. Daar zou geen animo meer voor zijn, omdat iedereen te druk is. Ik betwijfelde dat. En blijkbaar terecht. We hebben een vol programma en een volle zaal. Onze cliënten vinden het prachtig. En dat blijft toch ons uitgangspunt,” zo vertelt Ilse.

Genieten van muziek uit de oude doos

Samen met Ton Damen enthousiasmeerde Ilse medewerkers, vrijwilligers en familieleden om mee te doen. Het publiek genoot van optredens van onder meer ABBA, Tina Turner, Marco Borsato en de Jantjes. Ook de Riethorst StromenBAND, bestaande uit medewerkers van de zorgorganisatie, trad op met muziek uit de oude doos. Er werd volop meegezongen en gedanst. Een jury beoordeelde de optredens. Winnaars van de avond werden De Jantjes. 

Plannen voor musical

Door de succesvolle avond zijn er plannen om in de toekomst dergelijke initiatieven te blijven ontplooien. Er werd al gesproken over het op de planken zetten van een musical.

De Uitdaging 03 web

Deel deze pagina: Linkedin E-mail