Terug naar nieuwsoverzicht

De Riethorst Stromenland heeft donderdag 10 november op de Dag van de Mantelzorg op al haar zorglocaties de mantelzorgers in het zonnetje gezet. De attentie die werd gegeven werd bijzonder op prijs gesteld, onder meer door de 21-jarige mantelzorger Joey van der Pluijm in Hank.

Sinds vorig jaar laat de zorgorganisatie haar waardering blijken voor de mantelzorgers door hen op de landelijke Dag van de Mantelzorg een kleine attentie te geven. “We staan vandaag extra stil bij het werk van alle mantelzorgers. Zij staan klaar voor een naaste die extra hulp nodig heeft. Dat vinden zij vanzelfsprekend, maar daardoor hebben ze soms geen of weinig tijd voor zichzelf. Het mooiste wat wij als zorgorganisatie kunnen doen is hen op deze speciale dag waarderen voor hun inzet”, zegt Henny van der Weide, manager zorg.

Samen zorgen

Volgens haar is de inzet van mantelzorgers en familieparticipatie niet meer weg te denken in de dagelijkse zorg. “Zonder hun inzet kunnen we al lang niet meer. Samen maken we de zorg voor de cliënt compleet. Graag spreken wij dan ook onze dank uit en tonen wij onze waardering. Niet alleen in woorden, maar ook met een gebaar.” Dit jaar is dat een kleurrijk plantje met een persoonlijk dankwoord.

21-jarige mantelzorger

In kleinschalig wooncomplex Aernswaert in Hank ontving Joey van der Pluijm een bloemetje omdat hij de mantelzorger van zijn oma is. Als het maar even kan, gaat de 21-jarige student op visite bij zijn grootmoeder. Wel 4 tot 5 keer per week. Soms wel twee keer per dag. "Ik doe boodschappen, help met de afwas of stofzuig. We wandelen, doen spelletjes, kijken samen naar RTL Boulevard of lezen roddelblaadjes. Als ze een nieuwe blouse nodig heeft, gaan we gezellig naar de stad. Onlangs zijn we naar de dierentuin geweest en heb ik een beautydag geregeld. Dat vond ze heerlijk."

Lief gebaar

Binnenkort gaat Joey in Breda samenwonen. "Dat betekent niet meer zomaar binnenlopen bij oma. Dat zal zeker wennen zijn. Maar gelukkig wordt ze hier goed verzorgd. Dat is voor mij een hele geruststelling. En ik blijf sowieso zo vaak mogelijk komen, zolang het kan!" De Hankse student vond het plantje ‘een mooi en lief gebaar’ van De Riethorst Stromenland. “Maar mijn plantje geef ik natuurlijk aan oma.”

Deel deze pagina: Linkedin E-mail