Terug naar nieuwsoverzicht

Samen bouwen aan kwaliteit in de zorg

De komende 15 maanden doen drie zorgteams van de revalidatieafdelingen in Slotjesveste Oosterhout mee aan het project EVIDENCE van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Het doel van het project is om ‘Evidence Based Praktisch’ (EBP) onderdeel te laten worden van de dagelijkse praktijk wat de kwaliteit van zorg zal verhogen.

Wat is EBP?

Dit houdt in dat verpleegkundige beslissingen gebaseerd worden op een combinatie van drie zaken:

  • bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek
  • expertise van de zorgverlener
  • wensen en voorkeuren van de klant.

Begeleiding

Het project wordt begeleid door interne coaches van De Riethorst Stromenland, Mitchel van Brunschot, Mariska Peeters, Kimberly Verwoert en Loes van der Velden samen met de externe coach Gerda Bos (docent HBO-V aan de HAN).

Gezamenlijke start

Tijdens de Kickoff op 16 november jl. kwamen tweeëntwintig medewerkers van drie verschillende teams bij elkaar. Zij spraken over de geschiedenis van het verpleegkundige beroep en het ontstaan van EBP. Docent Gerda Bos presenteerde op een interactieve manier het begrip EBP. Met voorbeelden werd het onderwerp eigen gemaakt en is er een nulmeting gepresenteerd. Het werd duidelijk dat er binnen de zorgteams van Slotjesveste een goede basis aanwezig is om met het EVIDENCE project van start te gaan.

Thema’s

Op dit moment inventariseren de zorgteams thema’s waarmee ze aan de slag kunnen. Ze gaan op zoek naar het best beschikbare bewijs, leren onderzoek te beoordelen en worden ondersteund in het toepassen van nieuwe inzichten. De teams hebben erg veel zin in het project.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail