Terug naar nieuwsoverzicht

Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland kijkt terug op een geslaagde Week van Zorg en Welzijn. Op verschillende zorglocaties opende de organisatie de deuren en werden bezoekers ontvangen voor activiteiten. Met als absoluut hoogtepunt het optreden van de Wilgenband op zorglocatie Altenahove in Almkerk.

Hartverwarmend

“Ik kom hier wonen. Schrijf mij maar in. Wat een heerlijke sfeer. Fantastisch hoe er alles aan wordt gedaan om mensen een fijne tijd te bezorgen”, zegt Anita Knop uit Vlissingen. Ze is vanuit Zeeland op bezoek bij haar jarige zwager Bert Kieboom die op Altenahove woont. Haar schoonzus Emmy Kieboom is al net zo enthousiast over de goede zorgen van alle vrijwilligers, de positieve sfeer in huis en het optreden van de Wilgenband. “Zo mooi kunnen zorg en welzijn dus zijn. Ik heb werkelijk iedereen zien genieten vanavond.” Emmy vertelt dat ze het belangrijk vindt om positief naar alles te kijken. “Natuurlijk had ik mijn man Bert liever nog thuis gehad, maar dat laat zijn gezondheid niet meer toe. De kunst is om dat te accepteren en alle hartverwarmende zaken om je heen te zien. Want er gebeurt in de zorg zoveel moois.”

Buiten naar binnen halen

Van dat moois waren bijna honderd getuigen in de Almzaal in Altenahove. Daar trad de Wilgenband op. Een band speciaal voor mensen met een beperking. Ook de dochter van bewoonster Lenie van Burgel maakt deel uit van de band. “Ik ga bij elk optreden van Bertina kijken. Ik vroeg of ze een keer hier kwamen optreden. Zodoende zijn ze nu hier.” Samen met Mathilde van den Bosch zit Lenie op de eerste rij. De medewerkster is in haar vakantie teruggekomen om de speciale avond met de bewoonster mee te maken. “Dat is geen enkele moeite voor mij. Lenie en ik hebben een bijzondere band. Ik zou dit niet willen missen”, zegt de bevlogen medewerkster.

Enthousiasme

Bijna 25 leden telt de Wilgenband. Ze zijn allen gekleed in opvallend rode bodywarmers en zingen uit volle borst alle liedjes mee op de klanken van de accordeonist. Met tamboerijnen en trommels slaan de leden zo goed als het gaat vrolijk de maat mee. Dirigent Jeroen geeft bij elk liedje een ander lid de microfoon in handen. Tijdens ‘Viva Italia’ is het de beurt aan de vrolijke Bianka. Ze gilt en kirt het uit als ze haar hoge uithaal heeft afgerond. Tot groot vermaak van de zaal.

“Het enthousiasme spat eraf”, zegt bewoonster Ans Spoorenberg. Samen met vrijwilliger Folkje van ’t Hoog maakt ze een gezellig dansje. Achter hen komt een steeds langer wordende polonaise voorbij. Vrijwilligers delen intussen een verfrissend drankje en schalen vol hapjes uit.

Andere zorglocaties

Het was niet alleen feest in Almkerk. Ook op andere locaties opende zorgorganisatie De Riethorst Stromenland haar deuren in de Week van Zorg en Welzijn. Zo was er op de locatie Goezate in Werkendam een bingo voor de hele buurt, een spel jeu de boules op Mauritsstaete in Geertruidenberg en een kooroptreden van De Spotvogels op zorglocatie De Stroming in Waspik. In Oosterhout gingen bewoners en bezoekers in Slotjesveste samen aan de slag met vrijwilligers van de schildersgroep.

De Riethorst Stromenland kijkt terug op een geslaagde week, waar ook ruim duizend andere zorglocaties in Nederland aan meededen. “We hebben bezoekers kunnen tonen dat we met oprechte aandacht en een glimlach er alles aan doen om het leven van onze bewoners fijner te maken. Wij zijn trots op onze bevlogen medewerkers en vrijwilligers.”

 Wilgenband website 1

Deel deze pagina: Linkedin E-mail