Terug naar nieuwsoverzicht

 

Code oranje

 

Bezuinigingen onbegrijpelijk!

Mogelijk moet er in de verpleeghuiszorg en de gehandicaptenzorg € 500 miljoen extra worden bezuinigd. Deze bezuiniging moet écht van tafel om nog goede en verantwoorde zorg te kunnen garanderen en voor 10.000 mensen om hun baan te behouden.

Directe gevolgen cliënt

De beoogde bezuiniging betekent dat 10.000 mensen die in verpleeghuizen werken hun baan verliezen. Als zorgorganisaties deze mensen niet meer kunnen inzetten, heeft dat direct gevolgen voor de cliënten en de kwaliteit van de zorg.

Door de bodem schieten

Tot-nu-toe zijn er al 37.000 banen in verpleeghuizen verloren gegaan. Extra banenverlies maakt dat we door de bodem heen schieten. Wij vrezen dat hierdoor de basiszorg niet meer verantwoord geleverd kan worden, er te weinig professionals aanwezig zijn op een verpleeghuislocatie en de beoogde verbeteringen in verpleeghuizen al helemaal niet gerealiseerd kunnen worden. Bovendien is het wat ons betreft een tegenstrijdige beweging: als we willen investeren in kwaliteit, dan passen daar niet nog meer bezuinigen bij. Sterker nog: dat werkt contraproductief. Jan de Vries, algemeen directeur ActiZ: “Voor ons is het nu echt CODE ORANJE! Met extra bezuinigingen ontkom je niet aan forse ontslagen. En daardoor aan verschraling van verpleeghuiszorg voor kwetsbare mensen. Onze oproep aan het kabinet is dan ook: Schrap deze bezuiniging!”

Teken de petitie!

De noodklok in de zorg luidt.. Je kunt zelf iets kleins doen om te laten weten dat je het niet eens bent met de geplande bezuinigingen. Er worden handtekeningen verzameld voor een petitie. Deze wordt op 24 mei aan de Kamer aangeboden. Laat een tegengeluid horen en surf naar: http://loc.nl/netwerken/petitie-stop-de-bezuinigingen.

 

Deel deze pagina: Linkedin E-mail