Terug naar nieuwsoverzicht

'Ons Keuken' 

De centrale keukens van De Riethorst Stromenland en zorgorganisatie Schakelring gaan per 1 november 2016 samen verder als één centrale keuken, onder de naam ‘Ons Keuken’. Deze gezamenlijke keuken levert warme maaltijden aan de locaties van beide organisaties. Met de komst van Ons Keuken houden De Riethorst Stromenland en Schakelring de doelstelling in eigen hand: een hoge kwaliteit van de maaltijden en een goede service.

Voor de samenwerking zijn verschillende aanleidingen, zoals de veranderingen in de zorg, de wens om efficiënt(er) te werken en de kwaliteit van de maaltijden ook in de toekomst hoog te houden. Hierbij staat centraal dat de maaltijden zoveel mogelijk ‘net als thuis’ wordt aangeboden en ervaren. De maaltijden zijn gezond en smakelijk en waar mogelijk gebruikt Ons Keuken producten uit de regio. Ook de nieuwbouwplannen voor verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg, waar nu de centrale keuken van De Riethorst Stromenland is gevestigd, spelen een rol in het besluit samen te werken.

De maaltijden en maaltijdonderdelen vanuit de gezamenlijke keuken gaan naar de restaurants, kleinschalige woonvormen en satellietkeukens om vervolgens bij de cliënten/bewoners te worden geserveerd. Walter van Hallem (verantwoordelijk manager voor Ons Keuken): “Met de beslissing om Ons Keuken te realiseren houden we de regie in eigen hand. We bewaken zelf de kwaliteit en kunnen die ook zelf blijven verbeteren. In ons werk staat voorop dat we zo goed mogelijk voldoen aan de eisen en wensen van onze cliënten/bewoners. Want daar draait het om: hoe zij de maaltijd beleven en waarderen.”

Toekomstige locatie

De locatie van Ons Keuken wordt verpleeghuis Eikendonk van Schakelring in Waalwijk. Ter voorbereiding is een projectgroep bezig op het gebied van onder andere huisvesting, infrastructuur, personeel, inkoop en ICT. Inmiddels is een snuffelstageperiode van medewerkers van beide organisaties afgesloten.

Logo Ons Keuken

Deel deze pagina: Linkedin E-mail