Terug naar nieuwsoverzicht

Raamsdonksveer, 6 mei 2020 – Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland levert per 1 mei 2020 haar zorgexpertise aan de 60 bewoners die verblijven in het verpleeghuis van Seniorenpartner De Wijngaerd in Made. De bestuurders van beide organisaties tekenden recent de samenwerkingsovereenkomst waarin zij afspraken maken over het afnemen van de zorgdiensten. De bewoners van het verpleeghuis van De Wijngaerd ontvangen zorg en begeleiding van specialisten van De Riethorst Stromenland, waaronder diëtisten, logopedisten, psychologen, ergotherapeuten, specialisten ouderengeneeskunde en psychomotore therapeuten. Ook het verpleegkundig medisch team van De Riethorst Stromenland gaat diensten draaien voor De Wijngaerd. Doel van de overeenkomst is om samen garant te staan voor een optimale zorg aan de bewoners.

Compleet pakket

Seniorenpartner De Wijngaerd biedt zorg en ondersteuning aan ouderen uit de gemeente Drimmelen en omgeving bij het aangenaam oud worden. Zij biedt een compleet pakket aan zorg en diensten dat bestaat uit ondersteuning thuis, wijkverpleging, hulp bij het huishouden, dagbesteding, logeer- en verpleeghuiszorg. Bestuurder Bas Vos: ‘’Onze bewoners zijn veelal kwetsbare ouderen die vaak complexe zorg nodig hebben. Voor een deel van deze zorg gaan we nu samenwerken met De Riethorst Stromenland. Wij willen in het verpleeghuis de bewoners naast de basiszorg ook hoogwaardige kwalitatieve zorg kunnen bieden en hebben er voor gekozen deze specialistische zorg uit te besteden aan een partner die ons werkgebied goed kent. Ik heb een goed gevoel bij de nieuwe samenwerking. Hierdoor zijn we verzekerd van medische en paramedische kennis op alle dagen van de week, 24 uur per dag.’’

Blije cliënten

Bestuurder Mireille de Wee van De Riethorst Stromenland: ‘’Wij hebben alle expertise en specialisten in huis om De Wijngaerd adequaat te kunnen ondersteunen in hun zorgvraag. De samenwerking is gebaseerd op een goed gevoel tussen onze organisaties, dat we hebben opgebouwd in regionale samenwerkingsverbanden en in het project regionale nachtzorg. We zijn beiden enthousiast over de nieuwe samenwerking en het brede pakket aan zorg en expertise dat we de bewoners van De Wijngaerd kunnen bieden.’’ De belangrijkste reden om samen te werken is volgens Vos en De Wee dat het blije cliënten oplevert, die in al hun zorgvragen van een optimale ondersteuning zijn verzekerd. Deze visie sluit naadloos aan op de visie van de nieuwe zorgorganisatie waar De Riethorst Stromenland per 1 januari 2021 deel van uitmaakt. In deze fusie-organisatie zal de samenwerking met De Wijngaerd goed geborgd zijn.

Raamsdonksveer - 21-4-2020 - Foto: Marcel Otterspeer - Mireille de Wee, voorzitter Raad van Bestuur van De Riethorst Stomenland, tekent samenwerkingsconctract via Teams met Bas Vos, directeur bestuurder De Wijngaerd.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail