Terug naar nieuwsoverzicht

Ergotherapie als hulpmiddel bij dementie

shutterstock 303876899 copy

Wanneer iemand te maken krijgt met dementie, verandert er veel. Naast geheugenproblemen kunnen er ook problemen ontstaan met de organisatie van het huishouden en met de zelfzorg. Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar wat als je dat allemaal niet meer redt? Ergotherapie zou dan een hulpmiddel kunnen zijn. Ine de Ruijter, ergotherapeut bij De Riethorst Stromenland komt deze avond uitleggen wat de ondersteuning thuis in kan houden. Natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Alzheimer Café Altena

AlzheimerCafé is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Uiteraard zijn ook hulpverleners en anderen belangstellenden van harte welkom. Het Alzheimer Café Altena  is een initiatief van de gemeente Altena, Zorgplein Maaswaarden, De Riethorst Stromenland en Trema en het wordt ondersteund door Alzheimer Nederland.

Locatie en tijd

Elke 3de maandag van de maand in Zorglocatie De Lemmenskamp, Weth. de  Joodestraat 2 te Woudrichem. Het programma begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. 

Deelname en informatie

Toegang van het Alzheimer Café Altena is geheel gratis. Aanmelden vooraf  is niet nodig, u bent van harte welkom. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Bibi Rutten tel: 06-12327847.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail