Terug naar nieuwsoverzicht

 

Denkt u wel eens na over later? Als u oud bent en zorg nodig hebt? Met deze prikkelende vragen begint de nieuwe serious game ‘Mijn latere zorg’. ActiZ heeft deze game laten ontwikkelen om de maatschappelijke discussie over de financiering en de kwaliteit rond de ouderenzorg op een speelse manier te faciliteren.

Nadenken over later, als je kwetsbaar bent en zorg nodig hebt of dit bespreken met je ouder(s), vinden mensen vaak lastig. Een serious game als ‘Mijn latere zorg’ helpt op een speelse manier om het gesprek over later te voeren en geeft inzicht in wat iemand echt belangrijk vindt.

Dilemma’s

De game ‘Mijn latere zorg’ schetst  een beeld van de wensen en behoeftes van mensen die in een verpleeghuis (gaan) wonen en veel zorg nodig hebben. Daarbij moeten keuzes gemaakt worden, want net als in het gewone leven is in een verpleeghuis niet alles mogelijk. Daarnaast kan de speler van de game er voor kiezen om vrienden en familie te betrekken (mantelzorg). 

De game biedt inzicht in en achtergrondinformatie over de gemaakte keuzes, maar stelt de speler ook voor een dilemma: wat doe je als je teveel vraagt van je mantelzorger of het verpleeghuis? En  durf je familie en vrienden echt te betrekken bij je zorg?

De game kan gespeeld worden op www.mijnlaterezorg.nl.

Mijn latere zorg banner vierkant 1024 px

Het verhaal van Nel van der Horst

De game begint met  het verhaal van Nel van der Horst. Nel woont in een verpleeghuis. Daar krijgt zij verpleging, fysiotherapie, medicijnen, een rolstoel en eten & drinken. De overheid betaalt hiervoor ongeveer € 200 per dag. Maar Nel wil ook graag schilderen, lekker naar buiten en uitgebreid haar verjaardag vieren. Het verpleeghuis kan dit niet allemaal voor haar regelen. Daarom vraagt Nel aan familie of vrienden om haar te helpen.

Benieuwd? Bekijk hier de trailer https://youtu.be/U7jRUSANXhwof ga direct naar de game.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail