Terug naar nieuwsoverzicht

28 DSC 3606 lr

In verpleeghuis De Riethorst in Geertruidenberg stapten 5 dappere mannen voor het goede doel op een wielrenfiets. Zij probeerden om in 24 uur tijd zoveel mogelijk gesponsorde kilometers te rijden en dat is gelukt! In totaal werd er bijna 8.000 kilometer gefietst. Zowel De Riethorst Stromenland als stichting SBWOCZ (Stichting bevordering wetenschappelijk onderzoek chronische zorg) leverden een mooie bijdrage aan het evenement, waardoor er een bedrag van 22.693,45 euro is opgehaald.

Sportieve dag

Deze mooie opbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van een sportieve dag voor álle cliënten van de 11 zorglocaties en Thuiszorg van De Riethorst Stromenland. De Riethorst Stromenland werkt als zorgorganisatie in 5 gemeenten in Brabant. Het initiatief voor dit idee komt van Stichting Vrienden van De Riethorst, die zich inzet voor extraatjes voor cliënten in de zorg.

Marianne Vos kondigt haar oma aan

Marianne Vos, veelvoudig wielerkampioene, wenste alle deelnemers via een filmpje vanaf haar trainingskamp op Sicilië een hele fijne dag toe. De oma van Marianne Vos opende namens haar het fietsevenement. Samen met Nederlands jeugdkampioen Ryan Kamp trapten zij de eerste meters weg op een speciale duofiets.

Oma Marianne Vos en NL Kampioen Ryan Kamp

Oud en jong fietste mee

Naast de 5 vaste fietsers mocht iedereen meefietsen. Ook in de nacht was er animo om mee te fietsen. Voor cliënten van De Riethorst Stromenland was er een speciale hometrainer die goed gebruikt werd. Zo deed iedereen mee aan dit bijzondere evenement. Tijdens de 24 uur kwamen diverse artiesten langs om de sfeer erin te houden en de renners aan te moedigen.

Groot applaus én buiging

Na 24 uur zwoegen op de fiets was het eindschot daar. De renners kregen een diepe buiging en een groot applaus voor hun knappe prestatie. De Riethorst Stromenland spreekt haar grote dank uit naar de 24 uur fietsers: Marcel van Andel, Mary Wintermans, Jos Boom en vader en zoon Ton en Koen Damen. Hulde voor hun prestatie en inzet voor het goede doel.

Klik hier voor een terugblik.

Iedereen draagt steentje bij

Dit evenement was niet mogelijk geweest zonder alle sponsors, muzikanten en vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet tijdens ‘De 24 uur van De Riethorst’. Dankbetuiging aan: Apotheek Sleeuwijk, Brokx Interieur, Coverband Up & Running, Daan van der Stelt van The Pianoman & Friends, De Riethorst Stromenland kok Thom Juhrend, Dweilband Asjemenou, Fijnevent, Gerrie van Biezen, Jeannine Goossens, Koken aan de Markt, Kookclub Les Hommes Culinaires, Livit orthopedie, Mondzorg Plus, Pedicuresalon ’t Hoekske, Peter Dons, Profile fietsspecialst Van Oord, Publipush, Rijwielhandel Mario Verhoeven, vrijwilligers van De Riethorst Stromenland, Young Stage Band.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail