Terug naar nieuwsoverzicht

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom het coronavirus binnen De Riethorst Stromenland. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd. 

Kabinet verlengt maatregelen tegen coronavirus t/m 28 april 2020

Woensdag 1 april 2020 - In een persconferentie heeft het kabinet op 31 maart bekend gemaakt de zogenaamde intelligente lockdown voor heel Nederland te verlengen tot en met dinsdag 28 april 2020. De scholen, kinderopvangcentra, kappers, schoonheidsspecialisten en de horeca blijven gesloten. Ook moeten mensen tot die tijd zoveel mogelijk thuis blijven, minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en zijn groepen groter dan drie personen verboden. 'Het is écht nodig', aldus premier Rutte. Uiteraard blijven ook de hygiënische maatregelen van kracht, geen handen schudden, niezen in de elleboog en goed handen wassen.

Dagbesteding, dagbehandeling en bezoekersregeling De Riethorst Stromenland

De verlenging van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden gelden ook voor de zorglocaties, de dagbesteding en dagbehandeling van De Riethorst Stromenland. We vinden het vreselijk dat het nodig is, maar onze zorglocaties blijven gesloten voor bezoek en ook de dagbesteding en dagbehandeling zullen nog tot en met 28 april gesloten blijven. De maatregelen die het kabinet neemt zijn nodig om het virus te bestrijden en onze cliënten zo veel mogelijk te beschermen, maar hebben een grote impact op het dagelijks leven van de cliënten op onze locaties.

Aandacht op afstand

Persoonlijk bezoek zal tot en met 28 april nog niet mogelijk zijn. Daarom roepen wij u op om uw hartverwarmende initiatieven voort te zetten om de cliënten aandacht op afstand te geven. U maakt onze cliënten en medewerkers hier heel blij mee. Het zijn lichtpuntjes voor ons allen in deze moeilijke tijden. Blijf contact zoeken, bel wat vaker en doe iets leuks. Ook wij doen er alles aan om het leven zo aangenaam mogelijk te maken in deze tijd. We maken hierbij onder andere gebruik van de digitale opties, zoals beeldbellen. We doen ons best ook de komende weken het contact tussen de cliënten en hun naasten in stand te houden. Tijdens de paasdagen zullen digitale kerkdiensten op de locaties plaatsvinden.

Cliënten dagbesteding

Deze week bezoeken medewerkers van De Riethorst Stromenland de cliënten van de dagbesteding om hen persoonlijk over de verlengde sluiting te informeren. We kunnen dan gelijk met hen in gesprek om te kijken hoe het gaat en of we mogelijk nog iets kunnen betekenen.

Maatregelen lijken te werken

Het doel van alle maatregelen die we nu nemen, is het beschermen van alle kwetsbare personen tegen het coronavirus en alle personen die besmet zijn of raken zorg te kunnen blijven bieden. De maatregelen lijken te werken en de eerste effecten worden voorzichtig en met vertraging zichtbaar. Daarom is het zo belangrijk om de maatregelen vol te houden. Ook al is het moeilijk, samen gaat het ons lukken. Hou vol en pas goed op u zelf en op elkaar.

Besmettingen geconstateerd

Binnen De Riethorst Stromenland zijn op een aantal locaties besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Volgens de richtlijnen van het RIVM en op advies van de GGD zijn de bewoners direct geïsoleerd verpleegd toen zij klachten kregen en is er volgens protocol gehandeld. Wij blijven de situatie en alle ontwikkelingen in onze omgeving nauwlettend in de gaten houden in het belang van al onze cliënten, medewerkers en vrijwilligers. De cliënten/contactpersonen en medewerkers van de locaties zijn inmiddels geïnformeerd. We wensen de bewoners en de familie/naaste(n) veel beterschap en sterkte toe.

Op de hoogte blijven

Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM of bekijk de veelgestelde vragen via www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Ook De Riethorst Stromenland blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.

Heeft u aanvullende vragen? Mail deze gerust naar vragen.corona@drsn.nl.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail