Terug naar nieuwsoverzicht

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws rondom het coronavirus binnen De Riethorst Stromenland. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd. 

Woensdag 19 augustus 2020 - Het is heel fijn dat bewoners weer bezoek kunnen ontvangen. Wel is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Het coronavirus is immers niet weg. De oplopende cijfers in Nederland laten ons dit helaas zien. Als het nodig is, willen we snel bron- en contactonderzoek op kunnen starten om zo goed mogelijk op de situatie in te kunnen spelen. We streven ernaar dat de impact voor bewoners zo klein mogelijk is en willen u daarom vragen om u bij ieder bezoek te registreren en de regels in acht te nemen.

Voor een bezoek aan ons restaurant vult u het registratieformulier in en meldt u zich bij een medewerker. De medewerker zal aangeven waar u plaats kunt nemen.

Woont u in een oranje gebied en wilt u op bezoek komen? We vragen u om de landelijke richtlijnen te volgen en uw bezoek uit te stellen. We verwelkomen u graag weer op een later moment als uw thuisquarantaine opgeheven kan worden. In bijzondere omstandigheden kunnen afspraken op maat gemaakt worden. Komt u terug van vakantie uit een oranje gebied dan vragen we u eveneens om de landelijke richtlijnen te volgen en uw bezoek uit te stellen. We verwelkomen u graag weer als de thuisquarantaine opgeheven kan worden.

We bedanken u alvast voor uw medewerking, want alleen samen krijgen we corona onder controle. We wensen u een prettig bezoek.
Afbeelding bezoekersregistratie

Vrijdag 10 juli 2020 - Sinds woensdag 1 juli zijn onze locaties weer open voor bezoek. Dit heeft tot op heden niet geleid tot besmettingen. Het was spannend om meer mensen toe te laten en we zijn dan ook blij om te zien dat iedereen hierin zijn verantwoordelijkheid neemt. Over het algemeen houdt men zich goed aan de voorgeschreven hygiënemaatregelen en de afstand van 1,5 meter. We zien eigenlijk alleen maar blije gezichten en fijne ontmoetingen tussen de cliënten en hun naasten. We merken dat het rustig is op de locaties bij de cliënten en de bezoekers en dat we zoveel als mogelijk teruggaan naar normaal.

Ook de vrijwilligers starten hun werkzaamheden weer langzaam op. We kijken samen wat er mogelijk is en beginnen klein, kijken hoe het gaat en bouwen dan verder uit. De wandelgroep start bijvoorbeeld eerst voor de eigen bewoners in kleine groepjes. Gaat dat goed, dan breiden we uit naar een grotere groep en met mensen van buiten. Ook kijken we met de vrijwilligers die normaal op een huiskamer werken wat zij nu kunnen en willen betekenen voor de cliënten.

Voorzichtig kunnen we vaststellen dat we aan het begin staan van het gewone normaal. We hebben samen een moeilijke tijd doorgemaakt, die ons dichter tot elkaar heeft gebracht en heeft laten zien waar we toe in staat zijn. Dat maakt ons dankbaar en trots. Nu de vakantieperiode aanbreekt, is dit voorlopig het laatste bericht dat we op de website plaatsen. Mochten er veranderingen zijn, dan communiceren we hier uiteraard over.

We wensen iedereen een fijne en ontspannen vakantie toe. Rust goed uit en geniet van het samenzijn met jullie naasten.

Dinsdag 30 juni 2020 - Vanaf 27 mei hebben we stappen gezet in het verruimen van de bezoekregeling. We hebben dat gecontroleerd en gefaseerd gedaan, omdat we zochten naar een balans tussen kwaliteit van leven waarbij ontmoetingen centraal staan en de veiligheid van onze cliënten die tot de meest kwetsbare doelgroep behoren. We zien dat het goed gaat en daar zijn we heel blij mee. We nemen nu na overleg met de artsen, medewerkers en cliëntenraden een volgende grote stap.

Bezoekbeperkingen worden opgeheven

Aangezien we op dit moment binnen onze locaties geen besmettingen hebben, worden alle beperkingen voor het bezoek opgeheven. Dit betekent dat de locaties toegankelijk zijn voor alle bezoekers en dat we niet meer werken met tijdsblokken. Vanaf woensdag 1 juli is bezoek op ieder gewenst moment welkom. Met uitzondering voor de GRZ afdelingen. Hiervoor gelden de gebruikelijke bezoektijden:

 • Maandag tot en met zaterdag van 15.30 tot 20.00 uur.
 • Zondag van 10.00 - 13.00 uur en 15.30 - 20.00 uur.
 • Maandag tot en met zondag ook tijdens de lunch mits deze in het restaurant (SV) of op de kamer (GR) wordt genuttigd.

Het is fijn om weer bezoek te mogen ontvangen. Wel is het belangrijk dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. Het coronavirus is immers niet weg. We doen daarom een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid en vragen iedereen de algemene regels in acht te nemen.

 • Indien bezoekers of hun gezinsleden klachten hebben als hoesten, niezen, neusverkoudheid, kortademigheid en/of koorts, blijven zij thuis. Er vindt bij de ingang geen registratie plaats.
 • Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 • Blijf de algemene hygiënemaatregelen in acht nemen:
  • regelmatig de handen wassen
  • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • geen handen schudden
 • Bezoek vindt plaats in het appartement of de daarvoor toegewezen ruimte. Bezoek in de huiskamers is op dit moment nog niet mogelijk, omdat het hier lastig is om de afstand van 1,5 meter te bewaren. Uiteraard is het wel mogelijk om samen buiten een wandeling te maken.
 • Indien bezoekers gebruik willen maken van een mondkapje, dienen zij er zelf een mee te brengen. Dit is echter niet verplicht.

We gaan ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich houdt aan de richtlijnen. Het is immers in ieders belang om besmettingen buiten de deur te houden. Indien er op een afdeling/locatie onverhoopt sprake is van een COVID-19 besmetting, kan er opnieuw een tijdelijke beperking op het bezoekbeleid gelden.

We wensen iedereen mooie momenten samen!

Vrijdag 12 juni 2020 - Maandag 15 juni 2020 gaan we onze bezoekregeling verder verruimen. We vinden het heel belangrijk dat familie en vrienden weer op bezoek kunnen komen en dat u degene die u lief is weer kunt zien. Wel willen we dit verantwoord doen en zorgdragen voor de veiligheid van onze cliënten en medewerkers. We blijven zoeken naar een goede balans tussen zo snel mogelijk verruimen van de bezoekregeling en het zorgdragen voor een veilige omgeving waarin het risico op een nieuwe coronabesmetting zo klein mogelijk is.

Uiteraard is het belangrijk dat we blijven voldoen aan de randvoorwaarden en dat er in de zorglocaties geen besmetting is. Vanaf maandag mogen bij iedere cliënt drie vaste bezoekers op bezoek komen. Cliënten en hun eerste contactpersonen zijn door ons geïnformeerd over de bezoektijden en -regels van de zorglocatie van hun naaste. Na twee weken evalueren we wat de effecten zijn van de gewijzigde bezoekregeling en beoordelen we of we de regels verder kunnen versoepelen. Indien er op een afdeling sprake is van een COVID-19 besmetting, kan er een tijdelijke beperking op het bezoekbeleid gelden. Indien dit het geval is worden familieleden hier uiteraard over geïnformeerd.

We wensen iedereen veel fijne ontmoetingen!

Maandag 2 juni 2020 - Sinds woensdag 27 mei mogen cliënten, onder bepaalde voorwaarden, één vaste bezoeker ontvangen op het appartement of in de daarvoor toegewezen ruimte. Ook kan de cliënt met de vaste bezoeker naar buiten voor een wandeling. Het is fijn dat u elkaar weer kunt zien en spreken. De afgelopen dagen hebben we veel opluchting en blijdschap gezien bij het weerzien. 

We begrijpen echter dat één vaste bezoeker per cliënt een enorme beperking is. Met ingang van dinsdag 2 juni 2020 geven we daarom ook andere familieleden en vrienden de gelegenheid om met een cliënt te gaan wandelen. U kunt hiervoor contact opnemen met het zorgteam. Zij kijken dan in overleg met u of het gewenste tijdstip uitkomt. U bent hierbij niet gebonden aan de bezoektijden van de locatie. Op het afgesproken moment zorgen de medewerkers ervoor dat uw naaste bij de ingang van de zorglocatie kan worden opgehaald.

Vanzelfsprekend blijft het belangrijk om de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken, zoals een winkelcentrum. Dit is in het belang van uw naaste, maar zeker ook in dat van de medebewoners en onze medewerkers. Blijf bovendien alert op de algemene hygiënemaatregelen:
• regelmatig handen wassen
• hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
• gebruik papieren zakdoekjes
• géén handen schudden

Mocht u als familie of bezoeker verkouden zijn en/of luchtwegklachten hebben die mogelijk duiden op het coronavirus, dan wijzen we u graag op het landelijke nummer om een testafspraak te maken. U kunt zonder tussenkomst van uw huisarts een coronatest aanvragen bij de GGD onder het gratis nummer 0800 1202. Het nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben de GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

Tot slot willen we u erop wijzen dat het niet is toegestaan om huisdieren mee te nemen tijdens het bezoek aan de locatie (uiteraard wel tijdens de wandeling). Het meenemen van etenswaren is wel toegestaan.

Wij wensen u veel mooie wandelingen met uw naaste!

Maandag 25 mei 2020 - Het verheugt ons dat het kabinet heeft besloten de bezoekregeling in de verpleeg- en verzorgingshuizen te versoepelen. Vanaf woensdag 27 mei mogen onze cliënten onder voorwaarden één vaste bezoeker ontvangen. Cliënten en eerste contactpersonen zijn door ons geïnformeerd over deze voorwaarden en over hoe zij zich kunnen aanmelden om een afspraak te maken voor bezoek.

Wij wensen iedereen veel plezier en een fijn weerzien. Geniet van elkaar, maar houd wel de regels in gedachten. Zo houden we corona samen onder controle.

Donderdag 14 mei 2020 - Op dit moment zijn er op de locaties van De Riethorst Stromenland geen besmettingen meer bij onze cliënten. Hoewel het een momentopname is en het uiteraard kan veranderen, geeft het ons vertrouwen voor de toekomst. Een aantal van onze bewoners is overleden, maar gelukkig zijn er ook veel weer hersteld. Dit alles heeft natuurlijk een grote impact op u als familie, de medebewoners en onze medewerkers. We leven mee met uw zorgen en verdriet en wensen u heel veel sterkte toe. 

Blijf in contact

Heeft u een vraag of maakt u zich zorgen over uw naaste die woont op een van onze locaties? Schroom dan niet om contact op te nemen met de contactverzorgende of zorgmanager van de locatie. Ook kunt u uw vraag mailen naar vragen.corona@drsn.nl. Het is belangrijk om in contact te blijven met elkaar. We moeten het samen doen!

Hartelijke groet,
Mireille de Wee
Raad van Bestuur De Riethorst Stromenland

______________________________________________________________________________

Op de hoogte blijven

Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM of bekijk de veelgestelde vragen via www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Ook De Riethorst Stromenland blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.

Heeft u aanvullende vragen? Mail deze gerust naar vragen.corona@drsn.nl.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail