Psychologie gaat over gedachten, gevoelens, motivatie en gedrag van mensen. Een psycholoog helpt mensen om weer op eigen kracht verder te gaan. Denk aan een behandeling bij depressies, angststoornissen of verwerkingsproblemen. Of wanneer iemand te maken heeft met gedragsproblemen, zoals claimend of dwangmatig gedrag.

Psychologie helpt

De psycholoog houdt zich bezig met:

  • het cognitieve vermogen (kennis) in kaart brengen; met behulp van neuropsychologisch onderzoek kan hij uitspraken doen over het functioneren van bijvoorbeeld het geheugen of de aandacht, bijvoorbeeld bij dementie of na een hersenbloeding of infarct.
  • het stellen van een diagnose en het behandelen van psychische problemen als depressie of angst;
  • het ondersteunen van medewerkers en familieleden bij het omgaan met specifiek gedrag.

Psychologie op onze zorglocaties

Woont u in het verpleeghuis en heeft u behoefte aan een psycholoog? De psycholoog komt bij u langs op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde. Ook wanneer u in een (woon)zorgcentrum woont kan de psycholoog op huisbezoek komen. Neem contact op met Bureau zorgadvies of vraag uw contactverzorgende om een afspraak te regelen.

Psychologie wanneer u nog thuis woont

Wanneer u nog zelfstandig thuis woont, kan psychologische hulp welkom zijn. De psycholoog ondersteunt u bij psychische klachten en werkt praktisch, kortdurend en klachtgericht. U kunt zelf een van onze locaties - Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Almkerk of Oosterhout - bezoeken. De psycholoog kan ook bij u thuis komen. De psychologen van De Riethorst Stromenland hanteren geen wachtlijst. Binnen twee weken na aanmelding bent u in behandeling genomen.

Kosten

Als uw huisarts of specialist u heeft doorverwezen is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de problematiek of en hoe vaak de kosten worden vergoed. 

Informatiefolder Psychologie

Deel deze pagina: Linkedin E-mail