Sommige ziektes kunnen leiden tot problemen op het gebied van communicatie en eten en drinken. Zo kan een beroerte of een tumor in de hersenen de veroorzaker zijn van articulatieproblemen, maar ook van slik- en stemproblemen. De logopedist helpt u om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan.

De logopedist is gespecialiseerd in de behandeling van de volgende problemen:

  • Articulatieproblemen: Het kost u moeite om woorden, zinnen of klanken goed uit te spreken.
  • Taalproblemen: U hebt problemen met spreken, lezen, schrijven en/of het begrijpen van taal.
  • Stemproblemen: Uw stem klinkt regelmatig hees of schor. Soms hebt u geen stemgeluid.
  • Slikproblemen: Eten en drinken gaan vaak gepaard met verslikken, hoesten en kauwproblemen.
  • Gehoorproblemen: U kunt minder goed horen en/of hebt problemen met het gehoorapparaat.

Logopedie op onze zorglocaties

Woont u in het verpleeghuis, dan is een afspraak met de logopedist zo gemaakt. Zij komt bij u langs op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde. Ook wanneer u in een (woon)zorgcentrum woont kan de logopedist op huisbezoek komen. Neem contact op met Bureau zorgadvies of vraag uw contactverzorgende om een afspraak te regelen.

Logopedie wanneer u nog thuis woont

Wanneer u nog zelfstandig thuis woont kan logopedie welkom zijn. De logopedist kan u adviseren en helpen met een behandeling. U kunt zelf een van onze locaties - Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Almkerk of Oosterhout - bezoeken. De logopedist kan ook bij u thuis komen.

Kosten

Logopedie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. Voor de vergoeding geldt geen beperking in het aantal behandelingen. Vergoedingen voor logopedie uit de basisverzekering vallen onder uw verplicht eigen risico.

Informatiefolder Logopedie

Deel deze pagina: Linkedin E-mail