Lichamelijke en/of psychische beperkingen kunnen in het dagelijks leven veel frustraties opleveren. De ergotherapeut helpt u om in uw eigen omgeving zo goed mogelijk om te gaan met deze beperkingen. Hij oefent met u alle activiteiten die voor u belangrijk zijn. Samen met u zoekt de ergotherapeut naar manieren om dagelijkse handelingen te kunnen verrichten, eventueel met inzet van goede hulpmiddelen. Zo vergroot de ergotherapeut uw zelfstandigheid en kwaliteit van leven.

Ergotherapie helpt

Met de adviezen van de ergotherapeut blijft uw zelfstandigheid zo groot mogelijk en dat zolang mogelijk. Dit bereikt u door:

  • handelingen, zoals aan- en uitkleden, opnieuw aan te leren;
  • handelingen anders te doen, bijvoorbeeld verplaatsen in een rolstoel of zittend koken;
  • slim om te gaan met hulpmiddelen, zoals een rolstoel, ligvoorzieningen en eet- en drinkhulpmiddelen;
  • informatie-uitwisseling tussen verzorgers en mantelzorgers, zodat iedereen weet hoe hij u het beste kan helpen.

Ergotherapie op onze zorglocaties

Woont u in het verpleeghuis, dan is een afspraak met de ergotherapeut zo gemaakt. Zij komt bij u langs op verwijzing van de specialist ouderengeneeskunde. Ook wanneer u in een (woon)zorgcentrum woont kan de ergotherapeut op huisbezoek komen. Neem contact op met Bureau zorgadvies of vraag uw contactverzorgende om een afspraak te regelen.

Ergotherapie wanneer u nog thuis woont

Wanneer u nog zelfstandig thuis woont, kan ergotherapie welkom zijn. De ergotherapeut helpt u bij uw klachten en geeft u vakkundig advies. Zo kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven functioneren. U kunt zelf een van onze locaties - Geertruidenberg, Raamsdonksveer, Almkerk of Oosterhout - bezoeken. De ergotherapeut kan ook bij u thuis komen.

Informatiefolder Edomah

Kosten

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars. U hebt recht op maximaal tien behandeluren per kalenderjaar. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke dekking voor u van toepassing is. Vergoedingen voor ergotherapie uit de basisverzekering vallen onder uw verplicht eigen risico.

Informatiefolder Ergotherapie

Deel deze pagina: Linkedin E-mail