Als u regelmatig beweegt, voelt u zich beter en blijft u zo lang mogelijk fit. Daarbij zijn de bewegingslessen van Meer Bewegen voor Ouderen – kortweg ‘MBvO’ - niet alleen functioneel en doordacht, maar ook plezierig en gezellig.

De bewegingslessen

De bewegingslessen binnen De Riethorst Stromenland zijn afgestemd op uw dagelijks leven. U beweegt binnen uw eigen mogelijkheden, veelal onder muzikale begeleiding. Tijdens de lessen is er ook aandacht voor coördinatie, reactievermogen, geheugentraining, oriëntatie, lichaamsbesef en samenwerking.

Meer Bewegen voor Ouderen in het verpleeghuis

Als u moet herstellen van een ongeluk of ander ongemak, krijgt u automatisch individuele fysiotherapie of ergotherapie. U kunt deze therapieën ook aanvullen met bewegingsactiviteiten in de groep. Deze groepen bestaan uit zes tot tien personen.
shutterstock 35488105 LBinnen de verpleeghuizen van De Riethorst Stromenland zijn de bewegingslessen volledig afgestemd op uw mogelijkheden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of u de oefeningen aankunt.

Meer Bewegen voor Ouderen in een (woon)zorgcentrum

Als u in een (woon)zorgcentrum woont of in de omgeving daarvan, kunt u éénmaal per week deelnemen aan de les Meer Bewegen voor Ouderen. Tijdens de lessen Meer Bewegen voor Ouderen beweegt u op muziek en werkt u met klein materiaal in groepen van tien tot twintig personen. U doet vooral oefeningen waar u in het dagelijks leven iets aan hebt. Deze worden ‘Activiteiten van het Dagelijks Leven’ genoemd - kortweg ‘ADL’. In het (woon)zorgcentrum vinden de lessen plaats op een vast tijdstip. U kunt hierover informatie krijgen bij de receptie van het betreffende (woon)zorgcentrum.

Woont u buiten het (woon)zorgcentrum, dan kunt u twee gratis proeflessen volgen. Bevallen de lessen, dan kunt u zich daarna aanmelden bij de docent of de receptie. Voor deelname aan MBvO in Mauritsstaete (grotere groepen) betaalt u dan € 6,50 per maand voor de lessen en voor deelname aan MBvO in De Dotter (kleinere groepen) betaalt u 10,00 per maand. Betalen kan via een machtiging.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail